18:55 10 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.46
  • USD17.19
  • RUB0.24
  • RON4.02
  • UAH0.64
Rusia
Sa primesc un link scurt
67 0 0

Vladimir Putin a sosit în China, unde urmează să participle la summitul statelor BRICS

CHIȘINĂU, 3 sept — Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a sosit în China unde va participa la summitul BRICS și va purta discuții cu liderii mai multor state.

Duminică șeful statului rus va avea o rundă de negocieri cu liderul chinez Xi Jinping.

În cadrul summitului, Putin urmează să se pronunțe pentru promovarea inițiativelor comune ruso-chineze în ceea ce privește soluțiile pașnice de depășire a problemei nucleare din peninsula coreană. Președintele rus mai planifică să îndemne liderii BRICS să se alăture procesului de reglementare a situației din Siria.

În afară de aceasta, șeful statului se va pronunța împotriva măsurilor protecționiste și practica impunerii unor sancțiuni unilaterale și va propune accelerarea reformei FMI.

În cadrul summitului va avea loc o întrevedere cu membrii Consiliului de Afaceri a BRICS, unde Putin va face evaluare a activității structurii și își va exprima opinia față de planurile pentru viitor.

Luni, Putin intenționează să se întâlnească cu prim-ministrul Indiei, președintele Egiptului, premierul Thailandei, președintele Republicii Africane de Sud, iar marți — cu președintele Mexicii.

Tagurile:
BRICS, FMI, Xi Jinping, Vladimir Putin, Egipt, China


Știrile Zilei