01:24 27 Ianuarie 2020
În direct
  • EUR19.57
  • USD17.73
  • RUB0.29
  • RON4.09
  • UAH0.73
Rusia
Sa primesc un link scurt
42 0 0

Tinerii din Rusia și din străinătate au invocat ca motiv principal pentru participarea la Festivalul Tinerilor și Studenților de la Soci „dorința de a face schimb de experiență cu tinerii din alte țări”.

CHIȘINĂU, 17 oct — Sputnik. Peste 70% din participanții din Rusia la cel de al XIX-lea Festival al Tinerilor și Studenților sunt siguri că Federația Rusă este țara cu o cultură și o istorie impresionante, iar 68,2% dintre oaspeți sunt de acord cu această afirmație.

Totodată, majoritatea celor chestionați (66,7%) împărtășesc părerea că „Rusia este o putere mondială, una dintre cele mai puternice state din lume".

În data de 15 octombrie, Centrul de Sociologie al Studenților, în parteneriat cu Universitatea de Stat Socială din Rusia și Universitatea Federală de Sud, a realizat primul sondaj online în cadrul monitorizării zilnice a opiniei participanților la Festivalul Tinerilor și Studenților. În total, au fost chestionați aleatoriu 2500 de participanți.

Indiferent de țara în care locuiesc, participanții la sondaj au menționat că scopul principal al Festivalului este „unirea participanților în jurul valorilor general-umane și posibilitatea de apropiere dintre tinerii din diferite țări, în pofida opiniilor și religiei diferite".

Printre motivele principale pentru participarea la Festivalul Tinerilor și Studenților au fost invocate „dorința de a face schimb de experiență cu tinerii din alte țări" (53,7% ruși, 61,4% străini) și „posibilitatea de a găsi tovarăși de idei din alte țări pentru realizarea proiectelor personale" (41,6% și, respectiv, 46,3%). În acest top, pentru ruși pe locul trei se află „ridicarea nivelului competențelor sale profesionale" (43,2%), iar pentru străini este „familiarizarea cu tradițiile și cultura Rusiei" (31,3%).

Deoarece în acest an anume Rusia este cea care găzduiește festivalul, organizatorii sondajului au decis să afle de la participanți care este părerea acestora despre cultura Rusiei, despre prezentul și viitorul ei. Majoritatea participanților din Rusia (79,1%) consideră că anume calea urmată de Rusia actuală, împreună cu liderul ei, va aduce pe viitor rezultate pozitive.

Tagurile:
participanți, rezultate, festival, sondaj, Soci, Rusia


Știrile Zilei