02:55 17 Ianuarie 2021
În direct
  • EUR21.00
  • USD17.28
  • RUB0.24
  • RON4.31
  • UAH0.62
Rusia
Sa primesc un link scurt
214 0 0

Pe scena Palatului din Kremlin artiștilor ruși li s-au înmânat statuetele „Gramofonul de Aur”.

CHIȘINĂU, 14 nov — Sputnik. Duminică, pe scena Palatului din Kremlin, a avut loc ceremonia înmânării premiului muzical „Gramofonul de Aur". Printre cei care s-au învrednicit de acest premiu sunt Svetlana Loboda, Vera Brejneva, Maks Barskih și alți interpreți.

Transmisiunea în direct a ceremoniei de înmânare a premiilor, moderată de prezentatorii Ivan Urgant și Serghei Svetleakov, a fost difuzată pe site-ul premiului.
Primul căruia i s-a înmânat „Gramofonul de Aur" a fost formația „Bi-2", care a interpretat piesa „Compromis". Au urmat Polina Gagarina care s-a învrednicit de premiu pentru compoziția „Драмы больше нет" („Drama a luat sfârșit") și interpretul Maks Barskih pentru „Туманы" („Ceața").

Interpreta Sofia Rotaru - foto de arhivă
© Sputnik / Наталья Селиверстова

Printre câștigătorii permanenți se numără Grigori Leps, pentru hitul „Что ж ты натворила" („Ce-ai făcut?"); Stas Mihailov pentru melodia „Ты всё" („Tu ești totul"), precum și Sofia Rotaru, care a interpretat compoziția „На семи ветрах" („În cele șapte vânturi"), dar și Filip Kirkorov, care s-a învrednicit de acest premiu pentru a 22-a oară.
Apropo, premiul i-a fost înmânat Sofiei Rotaru de către reprezentantul oficial al MAE al Rusiei, Maria Zaharova, fapt despre care interpreta a scris pe pagina sa de Facebook, unde a plasat și o fotografie.

Premiul „Gramofonul de Aur" a fost instituit de „Russkoe Radio" cu 22 de ani în urmă. În acest răstimp au beneficiat de această distincție peste 500 de interpreți ruși.

Tagurile:
Gramofonul de Aur, câștigătoare, interpreți, premiu, Sofia Ritaru, Maria Zaharova, Moscova, Rusia

Știrile Zilei