12:26 12 Decembrie 2019
În direct
  • EUR19.21
  • USD17.34
  • RUB0.27
  • RON4.02
  • UAH0.74
Ministrul de Externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov

Lavrov: Rusia va conlucra cu UE în măsura în care aceasta este gata să o facă

© Sputnik / Григорий Сысоев
Rusia
Sa primesc un link scurt
4701

Rusia va dezvolta cooperarea cu Uniunea Europeană în măsura în care sunt gata partenerii europeni, a declarat ministrul de Externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov.

CHIȘINĂU, 30 nov — Sputnik. Rusia va dezvolta cooperarea cu Uniunea Europeană în măsura în care sunt gata să o facă partenerii europeni, a declarat ministrul de Externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov, menționează RIA Novosti.

„Sperăm că structurile Uniunii Europene vor găsi forțe pentru a renunța la construirea politicii rusești pe principiul „celui mai mic numitor comun" și va înceta să joace după cum îi cântă un grup de rusofobi, nu prea mare, dar extrem de agresiv, din interiorul UE", a spus Lavrov pentru mass-media occidentale.

Relațiile dintre Federația Rusă și Uniunea Europeană s-au înrăutățit din cauza situației din Ucraina. Țările occidentale au introdus un șir de sancțiuni față de Rusia, iar Moscova a întreprins măsuri de răspuns menționând în repetate rânduri că a discuta cu ea în limbajul sancțiunilor este contraproductiv.

Tematic

Lavrov: SUA provoacă în mod conștient Coreea de Nord
Lavrov: Moscova e interesată ca OSCE să intensifice activitatea în Transnistria
Tagurile:
grup rusofob agresiv, ritm, conlucrare, Uniunea Europeană, Serghei Lavrov, Rusia


Știrile Zilei