15:17 19 Octombrie 2018
În direct
  • EUR19.55
  • USD16.97
  • RUB0.26
  • RON4.19
  • UAH0.61
Interviu

Nouă instituții media, recunoscute drept agenți străini în Rusia

© Fotolia / Mihajlo Maricic
Rusia
Sa primesc un link scurt
81 0 0

Consiliul Federației intenționează să adopte o decizie cu privire la interzicerea accesului în Parlament a reprezentanților mediilor de informare care au fost incluse de Ministerul Justiției în lista agenților străini

CHIȘINĂU, 5 dec — Sputnik. Nouă instituții media, printre care „Vocea Americii", „Libertatea" și postul TV „NewsOne", au fost incluse în lista agenților străini în Rusia, a comunicat marți pe site-ul său Ministerul Justiției al Federației Ruse.

În acest registru nu a ajuns postul TV american CNN. Președintele comisiei Consiliului Federației pentru protecția suveranității statului, Andrei Klimov, le-a explicat jurnaliștilor că în listă au fost incluse doar mass-media finanțate de țările străine.

„În această listă au fost incluse companiile de propagandă americane finanțate din banii statului și care își desfășoară activitatea în limba rusă. CNN nu este o companie de propagandă, precum și alte mass-media (nu le voi numi, să rămână pe conștiința celor care anterior le-au citat în acest context) care nu sunt calificate astfel", a spus senatorul citat de RIA Novosti.

Anterior, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat legea cu privire la mass-media calificate drept agenți străini.

Documentul este o măsură de răspuns la persecutarea mediilor de informare ruse în SUA și, în special, la cerința ca postul de televiziune RT America și compania de parteneriat Sputnik — Reston Translator să se înregistreze în calitate de agenți străini.

Responsabili din cadrul MAE al Federației Ruse au menționat că Moscova poate ridica restricțiile, dacă Washingtonul va proceda în mod similar.

Tematic

Ambasada rusă a ridiculizat un articol din Daily Mail despre Sputnik și RT
Sputnik și RT - surse media preferate de Casa Albă. Cum a reacționat Simonian
Tagurile:
agenți străini, mass-nedia, Ministerul Justiției al Federației Ruse, MAE al Federației Ruse, Andrei Klimov, Rusia
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei