00:15 13 Decembrie 2018
În direct
  • EUR19.62
  • USD17.22
  • RUB0.26
  • RON4.22
  • UAH0.62
Școală

Ce a pățit o învățătoare care a izbucnit în plâns din cauza unui cadou „ieftin”

© Sputnik / Руслан Кривобок
Rusia
Sa primesc un link scurt
74120

”Calul de dar nu se caută la dinți”, spune o vorbă din popor, însă puțini sunt cei care o și aplică în viața de zi cu zi, cum a fost și cazul unei învățătoare din Rusia

CHIȘINĂU, 6 dec — Sputnik. Întâmplarea ieșită din comun a avut loc în Rusia, de Ziua Învățătorului. După ce mass-media a relatat despre învățătoarea claselor primare din regiunea Pricubansk, Krasnodar, care a refuzat cadoul din partea părinților, întrucât l-a considerat insuficient de scump, administrația a luat măsuri prompte, transmite RIA Novosti.

Directorul departamentului Educație din regiune, Aleksei Necrasov, a confirmat informația despre incident și a calificat comportamentul pedagogului drept „absolut inacceptabil”. Potrivit lui, învățătoarea a fost eliberată din funcție, iar în toate școlile din oraș vor fi organizate adunări cu părinții și consilii ale pedagogilor cu privire la inadmisibilitatea unor cazuri similare. 

„Respectarea eticii profesionale, cu atât mai mult în sfera pedagogică, este o condiție obligatorie pentru o atmosferă sănătoasă în instituțiile de învățământ”, a adăugat el.

Procuratura regiunii va desfășura verificări în instituțiile educaționale.

Tematic

Cum ajung oameni incompetenți în sistemul de învățământ
Tagurile:
concediată, plâns, cadou ieftin, învățătoare, Rusia
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei