15:18 19 Octombrie 2018
În direct
  • EUR19.55
  • USD16.97
  • RUB0.26
  • RON4.19
  • UAH0.61
Ministerul rus de Externe, imagine de arhivă

Reacția Moscovei la anunțul lui Trump despre statutului Ierusalimului

© Sputnik / Natalia Seliverstova
Rusia
Sa primesc un link scurt
202 0 0

Moscova este îngrijorată de decizia SUA privind recunoașterea Ierusalimului drept capitală a Israelului

CHIȘINĂU, 7 dec — Sputnik. Moscova este îngrijorată de decizia președintelui SUA, Donald Trump, cu privire la recunoașterea Ierusalimului drept capitală a Israelului și îndeamnă toate părțile să se abțină de la acțiuni care ar putea duce la destabilizare, anunță Ministerul rus de Externe printr-un comunicat de presă.

„Moscova tratează cu o îngrijorare sporită anunțul Washingtonului. Reieșim din faptul că o soluționare justă și sigură a vechiului conflict palestino-israelian trebuie să aibă loc în baza dreptului internațional, inclusiv rezoluțiile Consiliului de Securitate și Consiliul General al ONU, care prevăd reglementarea tuturor aspectelor ce țin de determinarea statutului teritoriilor palestiniene, inclusiv în problema delicată a Ierusalimului, în cadrul negocierilor directe palestino-arabe", anunță Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse în declarația publicată pe site-ul oficial al instituției.

"Ne alarmează faptul că noua poziție a SUA în legătură cu Ierusalimul riscă să complice în continuare situația în relațiile palestino-arabe și în regiune în ansamblu. În legătură cu aceasta, îndemnăm toate părțile implicate să manifeste reținere și să se abțină de la acțiunile care ar putea avea consecințe periculoase și incontrolabile. O atenție deosebită trebuie acordată problemei asigurării accesului tuturor credincioșilor la Locurile Sfinte din Ierusalim", mai precizează Diplomația rusă.

Tematic

Ierusalim, capitala discordiei
Trump a comunicat că SUA recunosc Ierusalimul drept capitală a Israelului
Tagurile:
reactie, Ministerul Afacerilor Externe al Federației Ruse, ONU, Donald Trump, Israel, Moscova, Rusia, SUA
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei