17:03 04 August 2020
În direct
  • EUR19.55
  • USD16.67
  • RUB0.23
  • RON4.04
  • UAH0.60
Rusia
Sa primesc un link scurt
234 0 0

Vladimir Putin a vorbit în cadrul conferinței anuale de presă despre situația din sfera economică și socială a Rusiei

CHIȘINĂU, 14 dec — Sputnik. „Astăzi vom vorbi despre toate problemele, fără menajamente”, a spus Putin. El a menționat că indicatorii economici și sociali ai țării se îmbunătățesc.

„Datoriile s-au diminuat de trei ori, iar rezervele s-au mărit de trei ori”, a subliniat președintele rus. În special, au crescut salariile reale, crește PIB-ul, se diminuează mortalitatea. 

„Noi am schimbat radical situația demografică”, a declarat Putin, adăugând că longevitatea printre cetățenii ruși a crescut.

Conferința de presă de astăzi este a treisprezecea ținută de Putin: conferințele de presă cuprinzătoare, la care au participat atât jurnaliști ruși, cât și străini, au avut loc începând cu 2001. Putin a organizat evenimentul în fiecare an din 2001 până în 2008, cu excepția anului 2005; după realegerea sa pentru al treilea mandat, a ținut evenimentul anual din 2012. Conferința de presă de joi este ultima care are loc în timpul celui de-al treilea mandat al lui Putin.

În acest an, numărul jurnaliștilor acreditați la eveniment a depășit recordul de anul trecut, fiind vorba de 1640 de jurnaliști. Alături de jurnaliștii din toate regiunile Rusiei sunt prezenți reporteri din SUA, Germania, Japonia, Franța, China, Polonia și alte țări.

Tematic

Putin, despre sistemele Aegis din România: Cum va reacționa Rusia
Putin a explicat de ce va candida la președinția Rusiei
Tagurile:
rezerve, tatorii, economie, conferința anuală de presă, Vladimir Putin, Rusia


Știrile Zilei