04:53 26 Mai 2018
Chişinău+ 20°C
În direct
  • EUR19.71
  • USD16.82
  • RUB0.27
  • RON4.26
  • UAH0.64
Pușcă de atac, foto de arhivă

Kalașnikov a testat noile AK pentru kit-ul de echipament Ratnik

© Sputnik / Ramil Sitdikov
Rusia
Sa primesc un link scurt
197 0 0

Concernul Kalașnikov a terminat testarea puștilor de asalt AK-12 și AK-15 prevăzute pentru următoarea generație de infanterie

CHIȘINĂU, 15 dec — Sputnik. Purtătorul de cuvânt al concernului militar Kalașnikov a declarat, joi, pentru Sputnik că s-a încheiat testarea noilor puști de asalt AK-12 și AK-15.

Ratnik este un sistem nou de echipamente de luptă pentru infanterie care include arme de foc, armuri de corp, dispozitive optice, dispozitive de comunicații și navigație, precum și sisteme de susținere a vieții și de alimentare cu energie electrică.

În prezent, Ministerul rus al Apărării este în curs de alegere a armelor pentru sistemul Ratnik. În afară de AK-12 și Ak-15, ministerul consideră că pușca de atac AEK-971, proiectată de uzina V.A.Degtyarev din Rusia, este una din cele mai importante arme de atac pentru sistemul de luptă Ratnik.

„Testele noilor arme de asalt pentru trusele de luptă Ratnik au fost finalizate, iar rezultatele lor vor fi anunțate în viitorul apropiat", a spus pentru Sputnik Sofia Ivanova, directorul pentru comunicare a concernului "Kalașnikov".

Oleg Faustov de la Centrul de Cercetare TsNIITOCHMASH, care dezvoltă sistemul Ratnik, a spus că într-o configurație combinată cu arme, armura de corp Ratnik protejează pieptul soldatului de gloanțe cu un miez de oțel tras la o distanță de 10 metri de o pușcă SVD de 7.62 mm.

În timpul testelor de teren ale sistemului de luptă pentru infanterie Ratnik-2, Viktoria Kolesnikova, angajată a TsNIITOCHMASH, a reușit să depășească un câmp minat fără a fi afectată de seria de explozii.

Tematic

Kalașnikov dă lovitura: volumul exporturilor crește vertiginos
Tagurile:
pusca de atac, Ratnik, AK, Kalașnikov, echipament, Rusia
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei