14:08 21 Octombrie 2018
În direct
  • EUR19.55
  • USD16.97
  • RUB0.26
  • RON4.19
  • UAH0.61
Președintele Vladimir Putin și-a vizitat sediul de campanie

Cine va conduce stafful electoral al lui Vladimir Putin

© Sputnik / Алексей Дружинин
Rusia
Sa primesc un link scurt
129 0 0

Au fost făcute publice numele persoanelor care vor conduce campania electorală a candidatului pentru funcția de președinte al Rusiei, Vladimir Putin

CHIȘINĂU, 11 ian — Sputnik. Șeful Centrului "Rogaciov", Aleksandr Rumeanțev, directorul companiei KamAZ, Serghei Kogoghin, și șeful centrului educațional pentru copii dotați „Sirius", Elena Șmeliova, au devenit copreședinți ai staffului electoral al candidatului Vladimir Putin, care și-a anunțat participarea în alegerile prezidențiale din 2018, anunță RIA Novosti.

Miercuri Putin și-a vizitat sediul de campanie din Moscova, care se află în Gostinyi Dvor. După o discuție cu voluntarii care se ocupă cu verificarea semnăturilor, președintele s-a întreținut, confidemțial, cu Rumeanțev, Kogoghin și Șmeliova. El a ținut să le mulțumească pentru acceptul de a se implica în această activitate "informală" și „importantă".

"Dacă ea va deveni una formală, nu va mai fi una eficientă", a subliniat Putin. De asemenea, el i-a îndemnat pe colaboratorii staffului „să acționeze strict în limitele legii".

În același timp, jurnalistul Andrei Kondrașov, a anunțat că va îndeplini funcția de secretar de presă al staffului electoral. Kondrașov este autorul câtorva filme documentare, precum "Crimeea. Calea spre Patrie", dedicat evenimentelor din primăvara anului 2014.

​În Rusia, candidatul din partea unui partid politic poate fi propus în urma unei decizii a congresului. Candidații independenți au nevoie de un grup de inițiativă, format din cel puțin 500 de persoane, iar pentru înregistrarea oficială sunt necesare cel puțin 300 mii de semnături de susținere din partea cetățenilor cu drept de vot.

Alegerile prezidențiale din Rusia vor avea loc pe 18 martie 2018. Campania electorală a început oficial pe 18 decembrie.

Tagurile:
Gostinyi Dvor, prezidențiale, Alegeri, Vladimir Putin, Moscova, Rusia
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei