22:13 24 August 2019
În direct
  • EUR19.80
  • USD17.89
  • RUB0.27
  • RON4.19
  • UAH0.72
The US and The NATO flag flie in front of two US Air Force F-22 Raptor fighter aircrafts at the Air Base of the Lithuanian Armed Forces in Šiauliai, Lithuania, on April 27, 2016.

Rusia ar putea reacționa operativ la amenințarea nucleară NATO din Europa de Est

© AFP 2019 / Petras Malukas
Rusia
Sa primesc un link scurt
11810

Dacă la bazele NATO din Europa de Est vor apărea încărcături nucleare, Rusia va fi nevoită să se apere de această amenințare, a declarat prim-vicepreședintele Comitetului Consiliului Federației pentru securitate și apărare, Franz Klințevici

CHIŞINĂU, 5 feb — Sputnik. Dezvoltarea tehnico-militară a Rusiei îi permite să reacționeze imediat la posibila desfășurare a armelor nucleare la bazele SUA și NATO din Europa de Est și Statele Baltice. Declarația a fost făcută recent de prim-vicepreședintele Comitetului Consiliului Federației pentru securitate și apărare, Franz Klințevici.

Statele Unite ale Americii vor desfășura la nivel mondial aviație capabilă să transporte focoase nucleare, inclusiv aeronave F-35, în conformitate cu noua doctrină nucleară a SUA. Bugetul Pentagonului pentru 2018 include 200 de milioane de dolari pentru construirea și extinderea bazelor aeriene în Estonia și Letonia, precum și Ungaria, Norvegia, România și Slovacia, pentru utilizarea neîntreruptă a avioanelor F-22 Raptor și F-35 Lightning II.

"Din punct de vedere tehnico-militar, pentru Rusia este o localizare simplă. În caz că aviația SUA cu focoase nucleare va fi amplasată la bazele lor din Europa de Est și bazele NATO din Statele Baltice, pe fostele aeroporturi sovietice și aeroporturile țărilor din fostul Tratat de la Varșovia, Rusia va reorienta imediat spre aceste, scrie ru.sputnik.md, citându-l pe Klințevici.

"Rusia va fi nevoită să se apere împotriva acestor amenințări", a adăugat el.

Tematic

Expert: Bazele din România și Polonia încălcă tratatul privind forțele nucleare
Coreea de Nord a informat Rusia - este gata de un atac nuclear
Tagurile:
F-35, Franz Klințevici, Statele Baltice, bazele SUA și NATO, Amenintare, Europa de Est, arme nucleare, Rusia, SUA


Știrile Zilei