18:31 14 Noiembrie 2018
În direct
  • EUR19.16
  • USD17.03
  • RUB0.25
  • RON4.11
  • UAH0.61
Președintele Rusiei, Vladimir Putin

CEC din Rusia a înregistrat candidatura lui Putin pentru alegerile prezidențiale

© Sputnik / Alexei Druzhinin
Rusia
Sa primesc un link scurt
75 0 0

Persoana de încredere a candidatului la postul de președinte al Rusiei Vladimir Putin urmează să-i transmită acestuia legitimația care confirmă înregistrarea lui în calitate de candidat la cea mai înaltă funcție în stat.

CHIȘINĂU, 6 feb — Sputnik. Comisia Electorală Centrală din Rusia a înregistrat marți candidatura actualului președinte rus, Vladimir Putin, pentru alegerile prezidențiale, care vor avea loc anul acesta pe 18 martie.

Îndată după ședința CEC, legitimația care atestă înregistrarea candidatului a fost transmisă persoanei de încredere.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, s-a întâlnit cu militarii care au participat la operațiunile din Siria
© Sputnik / Григорий Сысоев

Putin candidează în aceste alegeri în calitate de independent. Conform legii, trebuia să colecteze cel puțin 300 de mii de semnături întru susținerea sa, dar nu mai mult de 7,5 mii într-o singură regiune. Listele cu semnături și celelalte documente necesare pentru înregistrare au fost prezentate la CEC pe data de 29 ianuarie.

Candidații la fotoliul prezidențial pot prezenta doar cu 5% mai multe semnături decât numărul minim prevăzut de lege. Cu alte cuvinte, de la un candidat independent CEC acceptă cel mult 315 mii de semnături. În susținerea lui Putin au fost adunate peste 1,6 milioane de semnături. La CEC au fost prezentate listele cu 314 837 de semnături din toate regiunile țării.

Serghei Kabâșev, persoana de încredere a lui Putin, a spus că îi va transmite chiar astăzi acestuia legitimația de candidat.

Kabâșev a adăugat că nu va fi nici un fel de ceremonie oficială cu ocazia înmânării legitimației lui Putin: „Pur și simplu, o să i-o transmit; ține de activitatea obișnuită".

Tagurile:
candidatura lui Putin, alegerile prezidențiale, înregistrat, CEC din Federația Rusă, Vladimir Putin, Rusia
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei