01:13 17 Noiembrie 2018
În direct
  • EUR19.31
  • USD17.07
  • RUB0.26
  • RON4.14
  • UAH0.61
Sisteme de rachete „Iskander

Rusia nu va pune la dispoziția NATO informații legate de sistemele Iskander

© Sputnik / Aleksei Danichev
Rusia
Sa primesc un link scurt
75 0 0

Rusia nu va oferi Alianței Nord Atlantice niciun fel de informații legate de desfășurarea sistemelor de rachete „Iskander” în regiunea Kaliningrad, a declarat președintele comisiei pentru apărare a Dumei de Stat, Vladimir Șamanov

CHIȘINĂU, 15 feb — Sputnik. Rusia nu va pune la dispoziția NATO nicio informație cu privire la sistemelor de rachete „Iskander", desfășurate în regiunea Kaliningrad, a declarat președintele comisiei pentru apărare a Dumei de Stat, Vladimir Șamanov, potrivit RIA Novosti.

Anterior, secretarul general al NATO a declarat că Alianța îndeamnă Rusia la transparență în chestiunea amplasării sistemului "Iskander" în regiunea Kaliningrad, fără a dezvălui informațiile de care dispune organizația în această problemă.

Constantin Kosaciov
© Sputnik / Максим Блинов

"Cu ce ocazie? E teritoriul nostru și facem aici ce dorim. Spre deosebire de ei, care îi cheamă pe americani și alți oameni ostili nouă", le-a spus Șamanov jurnaliștilor, fiind întrebat dacă Rusia va oferi informații legată de amplasarea sistemelor „Iskander".

Anterior, ministerul Apărării al Federației Ruse a anunța că, în apropiere de frontierele cu Polonia și țările baltice, a fost desfășurată o diviziune a forțelor militare SUA. Potrivit oficialităților rus, în Polonia a sosit brigada 2 de tancuri a SUA, fiind amplasată împreună cu tehnica blindată, iar în țările baltice a rămas brigada 3 a SUA. Atunci, Șamanov menționase că nu exclude o desfășurare a sistemelor "Iskander" în Kaliningrad în legătură cu această concentrare a trupelor americane la frontieră cu Rusia.

Tematic

Rusia ar putea reacționa operativ la amenințarea nucleară NATO din Europa de Est
Cetățenii Republicii Moldova sunt împotriva aderării la NATO
Afrin: Cine va câștiga militar și politic şi de ce ar trebui să se teamă NATO
Tagurile:
Vladimir Șamanov, regiunea Kaliningrad, Alianta Nord Atlantica, sisteme de rachete „Iskander", informatii, NATO, Rusia
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei