12:17 29 Mai 2020
În direct
  • EUR19.40
  • USD17.63
  • RUB0.25
  • RON4.01
  • UAH0.66
Rusia
Sa primesc un link scurt
83 0 0

Statele Unite, sub pretextul luptei împotriva terorismului, își decid propriile probleme geopolitice în Siria, a căror legitimitate ridică îndoieli, a declarat sâmbătă reprezentantul permanent al Rusiei la ONU.

CHIȘINĂU, 26 feb — Sputnik. "Rusia solicită încetarea imediată a ambițiilor de ocupație ale așa-numitei coaliții, care ar avea un impact umanitar evident, printre altele. Acest lucru ar permite guvernului sirian să restabilească o viață normală în teritoriile eliberate de teroriști", a declarat ambasadorul Rusiei, Vassili Nebenzya, la reuniunea recentă a Consiliului de Securitate al ONU.

El a adăugat: "Scopul luptei împotriva teroriștilor nu ar trebui să devină niciodată pretextul pentru a rezolva astfel de chestiuni geopolitice de legitimitate dubioasă. Și asta fac Statele Unite în Siria chiar acum".

El a subliniat că Rusia a cerut încetarea acestei practici cât mai curând posibil.

Consiliul de Securitate al ONU a adoptat, sâmbătă, în unanimitate, o rezoluție care stabilește încetarea focului pentru o lună în Siria.

Această măsură, subliniază documentul, va crea condițiile pentru "o livrare imediată a ajutorului umanitar" pentru populație, precum și "pentru evacuarea persoanelor grav bolnave și rănite".

În același timp, regimul de încetare a focului "nu se aplică operațiunilor militare împotriva Daesh, al-Qaeda și Frontului al-Nusra, precum și grupurilor și persoanelor asociate cu acestea".

Tagurile:
ajutoare umanitare, încetarea focului, Consiliul de Securitate, ONU, Statele Unite, Siria, Rusia


Știrile Zilei