08:10 02 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.25
  • USD17.18
  • RUB0.24
  • RON3.98
  • UAH0.64
Rusia
Sa primesc un link scurt
110 0 0

Referindu-se la introducerea sancțiunilor, vicepremierul Federației Ruse, Dmitri Rogozin, a menționat că, după toate probabilitățile, această măsură a nu a fost aplicată întâmplător.

CHIȘINĂU, 26 feb — Sputnik. Pentru Rusia, problema sancțiunilor a fost și rămâne una dureroasă. Potrivit vicepremierului Federației Ruse Dmitri Rogozin, citat de RIA Novosti, această măsură a fost aplicată pentru totdeauna.

„Pentru totdeauna… Sancțiunile sunt reacția dușmanului înverșunat față de consolidarea noastră. Ele vor fi ridicate doar în cazul în care noi vom deveni iarăși slabi", a spus politicianul.

Potrivit acestuia, pentru Rusia sancțiunile sunt o șansă de a-și manifesta cele mai bune trăsături ale caracterului național.

Președintele SUA, Donald Trump, a semnat pe 2 august 2017 Legea privind Contracararea adversarilor Americii prin intermediul sancțiunilor, îndreptată împotriva Rusiei, Iranului și Coreei de Nord. În toamna anului 2017, administrația de la Casa Albă a prezentat lista persoanelor și organizațiilor din sectorul apărării și de informații al Rusiei, urmând ca pentru tranzacții „importante" cu acestea să fie aplicate sancțiuni. Realizarea legii respective a început pe 29 ianuarie 2018. Departamentul de stat a anunțat că legea va constitui un element de reținere pentru întreprinderile și persoanele fizice care vor dori să încheie contracte cu companii din Rusia, iar Legea a provocat deja pierderi de miliarde pentru sectorul rus al apărării.

Relațiile dintre Federația Rusă și țările occidentale au degradat în contextul situației din Ucraina și a celei din jurul Crimeii. Învinuind Rusia de ingerință, Occidentul a impus sancțiuni împotriva acesteia. Moscova a luat măsuri de răspuns, adoptând politica importului de substituție și a declarat în repetate rânduri că discuțiile în limbajul sancțiunilor sunt contraproductive. În ultima perioadă, în țările UE sunt auzite tot mai frecvent opinii privind necesitatea anulării sancțiunilor față de Rusia.

Tematic

Medvedev și Lavrov, ținte ale noilor sancțiuni SUA: Cum comentează Kremlinul
SUA au extins lista sancțiunilor împotriva Rusiei
Tagurile:
politica importului de substituție, sancțiune, Ingerință, măsuri de răspuns, anulare, Donald Trump, Dmitri Rogozin, Sua, Rusia


Știrile Zilei