22:57 21 Octombrie 2018
În direct
  • EUR19.55
  • USD16.97
  • RUB0.26
  • RON4.19
  • UAH0.61
MAE al Rusiei

Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei: Ce scop urmăresc sancțiunile impuse de SUA

© Sputnik / Виталий Белоусов
Rusia
Sa primesc un link scurt
89 0 0

Diplomația de la Moscova face lumină în ceea ce privește filierele pe care le vor utiliza autoritățile americane.

CHIȘINĂU, 7 mart — Sputnik. Sancțiunile impuse de SUA sunt gândite pentru a destabiliza situația internă din Rusia, a declarat Serghei Reabkov, viceministru al instituției de politică externă de la Moscova.

Potrivit lui, măsurile restrictive constituie ”doar un amestec în afacerile noastre interne, dar vizează în consecință și o destabilizare profundă a situației din țară, în acest scop, așa cum este menționat în explicațiile la această lege, americanii vor acționa direct prin intermediul organizațiilor nonguvernamentale, necomerciale respective”, a declarat diplomatul, citat de RIA Novosti.

Președintele SUA, Donald Trump, a semnat, pe 2 august 2017, legea ”Cu privire la contracararea adversarilor Americii prin sancțiuni” (CAATSA), îndreptată împotriva Rusiei, Iranului și Chinei. În toamna aceluiași an, administrația SUA a prezentat o listă a persoanelor și organizațiilor din sectorul militar și de inteligență al Rusiei, tranzacții ”semnificative” cu acestea fiind pasibile de măsuri restrictive. Aplicarea acestui document a început pe 29 ianuarie curent.

Tematic

Beijingul dezminte că ar livra petrol Phenianului, ignorând regimul de sancțiuni
Tagurile:
amestec, sanctiuni, destabilizare, lege, MAE al FR, Serghei Reabkov, Donald Trump, Statele Unite ale Americii, Federatia Rusa, Washington, Moscova, Rusia, SUA
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei