09:53 21 Octombrie 2018
În direct
  • EUR19.55
  • USD16.97
  • RUB0.26
  • RON4.19
  • UAH0.61
Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse, Maria Zaharova

SUA creează premise pentru un război nuclear. Când va utiliza Rusia arma nucleară

© Sputnik / Евгений Биятов
Rusia
Sa primesc un link scurt
20410

Prin ultimele sale acțiuni și ultimele modificări aduse doctrinei americane nucleare, Statele Unite ale Americii creează premise pentru declanșarea unui război nuclear.

CHIȘINĂU, 7 mart — Sputnik. Prin acțiunile lor și prin modificările aduse doctrinei nucleare, SUA creează premise pentru declanșarea unui război nuclear, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe a Rusiei, Maria Zaharova.

„Nu înțelegem de ce Berlinul și alte capitale nu și-au exprimat îngrijorarea față de abordarea disproporționată a Washingtonului privind utilizarea a armei nucleare, care permite utilizarea acesteia, așa cum scrie acolo, în circumstanțe extraordinare, în afara unor scenarii militare. O astfel de înțelegere a rolului de garant al securității globale presupune aplicarea unei lovituri nucleară asupra tuturor celor pe care SUA îi va considera agresori", a declarat Zaharova.

"Rezervându-și dreptul la un atac preventiv, inclusiv cu focoase nucleare de putere redusă, SUA creează premise periculoase pentru declanșarea unui război nuclear chiar și în cazul unui conflict de o intensitate scăzută sau în cazul unor amenințări cibernetice", a menționat ea.

Putin: vom utiliza arma nucleară doar drept răspuns la un atac nuclear asupra țării noastre

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că o decizie privind utilizarea armei nucleare ar putea fi luată doar drept răspuns la un atac nuclear asupra țării.

"În ceea ce privește acest subiect, care este desigur foarte important și sensibil, vreau să vă spun, ca să știe cei de la noi și de peste hotare. Planurile noastre de utilizare a armei nucleare, și sper că nu vom fi nevoiți să o facem, vor fi aplicate doar ca un atac de răspuns", a declarat Putin în filmul documentar „Ordinea Mondială 2018".

„Decizia cu privire la utilizarea armei nucleare poate fi luat doar în cazul în care sistemul nostru de prevenire a unui atac balistic va fixa nu doar un start al rachetei, dar și va prognoza cu exactitate traiectoria de zbor și momentul în care va fi lovit teritoriul Rusiei. O astfel de lovitură este una de răspuns, de reacție, când avem dreptul legal de a riposta", a adăugat el.

"Da, pentru omenire aceasta va fi o catastrofă globală, pentru întreaga lume va fi o catastrofă globală, însă în calitate de cetățean al Rusiei, în calitate de șef al statului rus, aș vrea să pun o întrebare: la ce bun o astfel de lume dacă nu va exista Rusia?", a declarat Putin.

Tematic

Rusia: Noua instalație nucleară și informația despre ea
Moscova, dezamăgită de conținutul noii Doctrine Nucleare a SUA
Tagurile:
catastrofa globala, lovitura de raspuns, doctrina nucleara SUA, Maria Zaharova, război nuclear, atac, Putin, Rusia, SUA
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei