04:29 16 Decembrie 2018
În direct
  • EUR19.65
  • USD17.27
  • RUB0.26
  • RON4.22
  • UAH0.62
Ministerul Afacerilor Externe din Rusia

Reacția Ministerului rus de Externe după declarațiile făcute de Theresa May

© Sputnik / Наталья Селиверстова
Rusia
Sa primesc un link scurt
22820

Ministerul rus de Externe consideră că declarațiile făcute de premierul britanic sunt o „provocare brutală”.

CHIȘINĂU, 14 mart — Sputnik. Ministerul rus de Externe a calificat declarațiile premierului britanic, Theresa May, drept o provocare brutală, care subminează dialogul diplomatic firesc dintre cele două state.

”Considerăm că este absolut inadmisibil faptul că de dragul unor scopuri politice lipsite de onorabilitate, Guvernul Marii Britanii a decis să pășească pe calea înrăutățirii și tensionării grave a relațiilor, anunțând luarea mai multor măsuri dușmănoase, inclusiv expulzarea din țară a 23 de diplomați ruși”, este scris într-un comunicat al instituției, citat de RIA Novosti (traducere neoficială din rusă în română — n.n.).

Totodată, în comunicatul instituției este precizat că măsurile de răspuns din partea Federației Ruse ”nu se vor lăsa așteptate”.

Precizăm că premierul Marii Britanii a anunțat că va expulza din țară 23 de diplomați ruși.

Încă în dimineața zilei prim-ministrul Marii Britanii, Theresa May, și-a expriomat intenția să expună un plan al unui război economic cu Rusia, după ce Moscova a refuzat să ofere Londrei explicații în ceea ce privește intoxicarea fostului colonel GRU Serghei Skripal, scrie The Independent.

Anterior, purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, a declarat că Moscova nu are nicio tangență otrăvirea lui Serghei Skripal și nu acceptă niciun fel de acuzații sau ultimatumuri.

Pe 12 martie, Theresa May a declarat că „există o probabilitate înaltă" a implicării Rusiei în otrăvirea lui Serghei și Iulia Skripal.

Tematic

Theresa May, poreclită frumos
O posibilă lovitură americană contra armatei siriene? Lavrov avertizează
Tagurile:
Ministerul Afacerilor Externe al Federației Ruse, Serghei Skripal, Theresa May, Dmitri Peskov, Moscova
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei