20:12 17 Octombrie 2018
În direct
  • EUR19.65
  • USD16.97
  • RUB0.26
  • RON4.21
  • UAH0.61
Duma de Stat a Federației Ruse

Duma de Stat a Rusiei: Aviz negativ pentru egalarea concubinajului cu căsătoria

© Sputnik / Vladimir Fedorenko
Rusia
Sa primesc un link scurt
5610

Duma de Stat a respins proiectul de lege care prevedea echivalarea relațiilor de concubinaj de cel puțin cinci ani cu relații de căsătorie.

CHIȘINĂU, 22 mart — Sputnik. Duma de Stat a Rusiei a respins proiectul de lege care prevedea echivalarea concubinajului cu căsătoria civilă. Comitetul pentru construcție statală și drept a criticat documentul din cauza lipsei unor reglementări legate de proprietatea în devălmășie a cuplurilor.

În afară de aceasta, proiectul de lege nu stipulează cine va determina existența unor relații de concubinaj.

Criteriile de definire a concubinajului sunt vagi, iar în textul proiectului nu este clar cine și începând cu ce perioadă va determina existența unor relații de căsătorie de facto (judecata, notarul, alte instituții de stat), menționează membrii Comitetului în concluzia publicată de agenția de știri locale „Moskva".

La începutul anului 2018, în Parlamentul rus a fost înaintat proiectul de lege care propune introducerea în Codul Familiei a noțiunii de "relații de căsătorie de facto". Astfel, relațiile de concubinaj de o perioadă de cel puțin cinci ani ar putea fi echivalate cu relații de căsătorie.

Reacția deputaților moldoveni la declarația Dumei de Stat a Rusiei>>>

Anterior, adjunctul președintelui comisiei parlamentare pentru problemele familiei, femeilor și copiilor, Olga Kuneva, a criticat proiectul, pe care îl consideră incompatibil cu valorile tradiționale ale familiei.

Proiectul a fost expediat spre revizuire. Deocamdată nu este clar dacă acesta va fi retras.

Tematic

Vodca, subiect de dezbateri în Duma de Stat a Rusiei
Tagurile:
civila, echivalare, casatorie, concubinaj, cupluri, respins, proiect de lege, Duma de Stat a Rusiei, Duma de Stat a FR, Duma de Stat, Federatia Rusa, Moscova, Rusia
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei