04:41 18 Noiembrie 2018
În direct
  • EUR19.31
  • USD17.07
  • RUB0.26
  • RON4.14
  • UAH0.61
Conferința de presă a președintelui Republicii Moldova I. Dodon

Moscova apreciază potențialul relațiilor dintre Moldova și Rusia

© Sputnik / Александр Вильф
Rusia
Sa primesc un link scurt
20810

Ministerul rus de externe consideră foarte importantă activizarea relațiilor dintre Rusia și Moldova.

CHIȘINĂU, 22 mart — Sputnik. Ministerul Afacerilor Externe al Federației Ruse a menționat importanța activizării relațiilor cu Moldova, comunică RIA Novosti.

„Schimbul de opinii a fost focalizat pe starea actuală și perspectivele relațiilor ruso-moldovenești. Starea actuală a acestora nu corespunde potențialului existent și necesită acțiuni comune în vederea redresării și activizării lor. Dialogul la nivel înalt va crea condițiile necesare pentru aceasta. Au fost puși în discuție pașii concreți în această direcție", menționează  MAE al Federației Ruse într-un comentariul cu privire la vizita viceministrului rus de Externe, Grigori Karasin, în Republica Moldova, unde a avut întrevederi cu premierul Pavel Filip, dar și cu liderul regiunii transnistrene Vadim Krasnoselski.

Potrivit MAE, o temă aparte în cadrul discuțiilor de la Chișinău, iar apoi și de la Tiraspol, a fost reglementarea conflictului transnistrean.

„A fost confirmat faptul ca Rusia, în calitate de țară-garant și intermediar în procesul de negocieri, este gata să contribuie la impulsionarea dialogului dintre Chișinău și Tiraspol. Partea rusă și-a exprimat convingerea că soluția pentru problema transnistreană poate fi doar un compromis chibzuit și echilibrat, elaborat de către părți, cu susținerea mediatorilor internaționali. În acest sens, părțile au subliniat necesitatea unei activități permanente și consecvente în formatului „5+2", precum și îndeplinirea obligatorii a acordurilor practice la care au ajuns părțile în noiembrie 2017", a adăugat Ministerul.

Totodată, instituția a comunicat că, în cadrul vizitei lui Karasin, a fost subliniată contraproductivitatea apelurilor făcute pe platformele internaționale, inclusiv ONU, de evacuare a militarilor ruși de pe teritoriul Moldovei.

Krasnoselski: Tiraspolului îi convine poziția Moscovei>>>

„Acest lucru nu poate duce decât la agravarea situației și face mai dificil dialogul cu privire la soluționarea problemei transnistrene", a comunicat MAE al Federației Ruse.

Tematic

Declarația făcută de premierul Filip la întrevederea cu un oficial de la Moscova
Tagurile:
relatii moldo-ruse, activizare, perspective, MAE al Federației Ruse, Grigori Karasin, Pavel Filip, Rusia, Republica Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei