04:26 23 Aprilie 2018
Chişinău+ 14°C
În direct
Protecție chimică

Ministerul rus al Apărării: SUA dispuneau de așa-zisul ”Noviciok” încă acum două decenii

© REUTERS / Peter Nicholls
Rusia
Sa primesc un link scurt
”Cazul Skripal” – război diplomatic împotriva Rusiei (24)
26220

Încă în 1998, Statele Unite dispuneau de o substanţă identică celei cu care a fost intoxicat fostul ofițer GRU Serghei Skripal.

CHIȘINĂU, 26 mar — Sputnik. Declarația a fost făcută de Igor Rîbalcenko, șeful laboratorului de control chimico-analitic al Centrului științific al ministerului Apărării al Federației Ruse.

Potrivit cercetătorului militar, cu 20 de ani în urmă în Biblioteca Spectrală completată de Biroul național de Standarde al SUA, exista o substanță fosfororganică care suscita interes.

”Noi am înțeles că ea trebuie să aibă un puternic efect letal. Acum pare clar că, judecând după denumirea acestui compus, era vorba tocmai despre acel ”Noviciok, A-234”, a spus expertul în cadrul unei emisiuni TV, prezentând și confirmarea documentară a afirmației.

”Cel mai interesant detaliu este că, în versiunile ulterioare ale bazei de date, care de obicei devine tot mai extinsă, nu am mai regăsit fișierul respectiv”, a subliniat Rîbalcenko, adăugând că nu poate explica ”unde a dispărut acesta”.

Тема:
”Cazul Skripal” – război diplomatic împotriva Rusiei (24)

Tematic

Londra întrerupe relațiile bilaterale cu Moscova
Serghei Lavrov: Marea Britanie refuză să coopereze în cazul Skripal
Tagurile:
otravit, efect letal, substanta, Rîbalcenko, noviciok, cazul Skripal, Rusia, SUA
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei

 • Atacul asupra Damascului

  Pentru Rusia este important să demonstreze că SUA şi aliaţii au pornit de la un fals atunci când au lansat atacul asupra Siriei, fiind ghidaţi de alte interese, de aceea a fost ignorat dreptul internaţional şi desconsiderat Consiliul de Securitate ONU, consideră experţii moldoveni, în contextul unui interviu acordat de ministrul rus de Externe.

  94
 • Seismograf

  Informaţia a fost făcută publică de către directorul onorific al Institutului Naţional de Fizică a Pământului din România, Gheorghe Mărmureanu. Cât de puternic va fi seismul.

  2732
 • Cimitir

  Cimitirul de pe strada Munceşti este unul dintre cele mai vechi cimitire din Chişinău care s-au mai păstrat şi este utilizat. Oamenii din regiune sunt afectaţi d efaptul că o parte din acesta a fost distrusă, iar pe locul care s-a eliberat au fost construite case.

  356