23:06 27 Octombrie 2020
În direct
  • EUR20.13
  • USD17.03
  • RUB0.22
  • RON4.13
  • UAH0.60
Rusia
Sa primesc un link scurt
62 0 0

Moscova a cerut reprezentanței diplomatice britanice să-și reducă numeric personalul până la nivelul personalului misiunilor diplomatice rusești din Marea Britanie.

CHIȘINĂU, 30 mar — Sputnik. În decurs de o lună, Marea Britanie trebuie să-și reducă numeric personalul Ambasadei și Consulatului General din Rusia până la numărul diplomaților ruși din Marea Britanie, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei (MAE) vineri.

Ministerul de Externe FR
© Sputnik / Екатерина Чеснокова

Astăzi, MAE din Rusia l-a convocat pe ambasadorul britanic la Moscova, Laurie Bristow.

"Ambasadorul a fost informat că, în conformitate cu măsurile de răspuns, partea britanică urmează să-și reducă personalul, astfel ca numărul lucrătorilor Ambasadei Marii Britanii la Moscova și a Consulatului General al Marii Britaniei în Rusia să corespundă cu numărul diplomaților ruși și angajaților tehnico-administrativi, care se află în concedii de lungă durată în Marea Britanie", se spune în anunțul diplomației ruse.

Tematic

Rusia expulzează 60 de diplomați americani și închide Consulatul din Sankt Petersburg
Gaiciuc: Rusia ar putea expulza trei diplomați moldoveni
Tagurile:
masuri, raspuns, rusi, diplomati, ambasada, personal, consulat, reducere, Ministerul rus de Externe, Federatia Rusa, Londra, Marea Britanie, Moscova

Știrile Zilei