12:33 15 Octombrie 2018
În direct
  • EUR19.69
  • USD17.00
  • RUB0.26
  • RON4.22
  • UAH0.61
Președintele rus, Vladimir Putin, la ședința Consiliului Securității al Federației Ruse

Vladimir Putin a semnat decretul privind demiterea guvernatorului regiunii Kemerovo

© Sputnik / Alexei Druzhinin
Rusia
Sa primesc un link scurt
18110

Până la emiterea decretului prezidenția, guvernatorul regiunii Kemerovo, Aman Tuleev, a decis să-și dea demisia în urma tragediei care a avut loc în Kemerovo, ce a luat viața a zeci de oameni.

CHIȘINĂU, 1 apr — Sputnik. Vladimir Putin a semnat decretul privind încetarea înainte de termen a exercitării mandatului de guvernator al regiunii Kemerovo, a anunțat astăzi site-ul președintelui rus.

Demisia guvernatorului regiunii Kemerovo, acceptată de Putin, vine după ce ancheta a stabilit că edificiul mall-ului din Kemerovo, în care în urma unui incendiu au decedat 64 de persoane, nu avea nicio autorizație de construcție.

Organele de anchetă l-au reținut pe șeful Agenției de Stat de Inspecție în Construcții a regiunii Kemerovo, Tanzilia Komkova.

"Potrivit versiunii anchetatorilor, aceasta nu a luat nicio măsură pentru a împiedica exploatarea clădirii ridicate în mod voluntarist în Kemerovo, fără niciun fel de autorizații de construcție, ceea ce a dus la decesul vizitatorilor mall-ului", se spune într-un comunicat al Comitetului de Investigații.

De asemenea, Comitetul de Investigații a anunțat și reținerea directorului general al Companiei, care deține în proprietate clădirea mall-ului din Kemerovo.

În incendiul din mall, care a avut loc pe 25 martie, au decedat 64 de persoane.

Tagurile:
Kemerovo, regiunii, guvernatorului, demiterea, decretul, semnat, putin
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei