05:55 19 Noiembrie 2018
În direct
  • EUR19.39
  • USD17.11
  • RUB0.26
  • RON4.16
  • UAH0.62
Митинг-концерт в Москве, посвященный годовщине воссоединения Крыма с Россией

MAE: SUA au încercat să destabilizeze situația din Rusia în ajunul alegerilor

© Sputnik / Vladimir Astapkovich
Rusia
Sa primesc un link scurt
90 0 0

SUA și aliații lor au încercat să destabilizeze situația din Rusia în ajunul și în perioada desfășurării alegerilor prezidențiale.

CHIȘINĂU, 3 apr — Sputnik. SUA și aliații lor au încercat să destabilizeze situația din Rusia în ajunul alegerilor prezidențiale, precum și în ziua scrutinului, a declarat marți ambasadorul pentru misiuni speciale al Ministerului Afacerilor Externe din Rusia, Andrei Nesterenko.

Acesta este rezultatul observațiilor noastre, a analizei informațiilor pe care le-am recepționat la minister. Este evident că SUA și aliații lor au întreprins acțiuni disperate de a destabiliza cu orice preț situația din țara noastră în ajunul alegerilor și în perioada desfășurării lor, a spus Nesterenko în cadrul unei mese rotunde organizate la Consiliul Federației.

"Cu câteva luni până la alegerile prezidențiale din Rusia, în diverse regiuni ale țării au devenit tot mai frecvente vizitele diplomaților SUA, care se ocupau printre altele de încurajarea unor atitudini separatiste", a declarat Nesterenko.

Președintele Vladimir Putin a oferit un interviu postului NBC
© Sputnik / Алексей Дружинин

Potritiv lui, s-a insistat pe discreditarea procesului electoral, mizându-se pe diminuarea interesului cetățenilor și o participare redusă a alegătorilor, ceea ce ar fi pus la îndoială legitimitatea rezultatelor scrutinului.

Potrivit diplomatului, informații de acest gen au venit din Ural, Extremul Orient, Caucaz, regiunea Volga.

"Erau întreprinse activități de sondare a opiniei publice, a nivelului de nemulțumire față de autoritățile federale și regionale, precum și acțiuni de stimulare a atitudinilor separatiste", a spus Nesterenko.

Tematic

Cum au fost expulzați diplomații din SUA și Rusia
Economist: În SUA e mai rău decât în China, corporațiile au devenit însuși statul
Tagurile:
MAE rus, Andrei Nesterenko, scrutin, Legitimitate, atitudini separatiste, alegeri prezidentiale, destabilizare, SUA, Rusia
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei