04:40 18 Noiembrie 2018
În direct
  • EUR19.31
  • USD17.07
  • RUB0.26
  • RON4.14
  • UAH0.61
NATO

NATO în Europa: Eforturi tot mai multe, securitate mai puțină

© Sputnik / Алексей Витвицкий
Rusia
Sa primesc un link scurt
63 0 0

Ministerul rus de externe, despre ajutorul militar acordat Țărilor Baltice de către SUA: eforturile NATO reduc securitatea în Europa.

CHIȘINĂU, 6 apr — Sputnik. Eforturile NATO privind acordarea ajutorului militar pentru Țările Baltice nu ameliorează situația la capitolul securitate în Europa, afirmă viceministrul MAE al Federației Ruse, Aleksandr Grușko, citat de RIA Novosti.

„SUA își continuă linia dublă: pe de o parte, spre consolidarea flancului estic și crearea unui cap de pod pentru propulsarea forțelor, iar pe de altă parte, fără îndoială, îi obligă pe aliați să execute cu strictețe cerințele Washingtonului cu privire la creșterea bugetului militar până la 2%. Este evident interesul SUA ca acești bani să fie utilizați, în primul rând, pentru procurarea armamentului american", a spus Grușko la conferința pentru securitate de la Moscova, răspunzând rugăminții de a comenta ajutorul acordat Țărilor Baltice de către SUA.

Potrivit lui Grușko, „poziția noastră este clară; pornim de la faptul că toate aceste eforturi, pe care le observăm din partea NATO, nu ameliorează situația în ceea ce privește securitatea, ci, dimpotrivă, o înrăutățește".

Anterior, Casa Albă a declarat că SUA le va acorda Țărilor Baltice asistență militară în valoare de 170 de milioane de dolari. Acest lucru trebuie să consolideze potențialul forțelor armate naționale și securitatea națională ale Estoniei, Letoniei și Lituaniei.

Tematic

Senator rus: NATO și UE contribuie la divizarea Europei
România a cheltuit cu 13% mai mult decât alte state membre NATO pentru apărare
NATO: alianța va disloca patru batalioane în Țările Baltice și în Polonia
Tagurile:
ajutor militar, Eforturi, securitate, NATO, Aleksandr Grușko, Rusia, SUA
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei