04:36 23 Aprilie 2018
Chişinău+ 14°C
În direct
Iarmaroc de Pasti

Paștele, așa cum este perceput de ruși

© Sputnik / Miroslav Rotari
Rusia
Sa primesc un link scurt
126 0 0

Atitudinea opiniei publice a fost relevată într-un sondaj efectuat de Centrul sociologic VȚIOM.

CHIȘINĂU, 7 apr — Sputnik. Paștele este printre sărbătorile cele mai îndrăgite în Rusia, comunică cercetătorii.

”Circa 31 la sută dintre cetățenii țării consideră acest eveniment drept foarte important pentru ei”, se precizează în comunicatul Centrului pentru Studierea Opiniei Publice din Rusia (VȚIOM).

Mai multe opțiuni au totalizat doar Ziua Victoriei (71%) și Revelionul (60%).

”Tradițiile legate de Paști le urmează majoritatea cetățenilor. Circa 59 la sută dintre cei chestionați vor coace cozonac și vor vopsi ouă, 24 la sută le vor sfinți la biserică. Circa o treime vor merge în ospeție sau vor primi vizitele rudelor și ale apropiaților. La slujba religioasă de Paști întenționează să fie prezenți 7 la sută”, arată sondajul citat de RIA Novosti.

Paștele
© Sputnik / Nicolai Kibich
Paștele
 

 

Tematic

Important! Ce trebuie să cunoașteți despre ouă în ajunul Sărbatorilor de Paști
Sfintele Sărbători de Paști: Când va fi adusă Lumina Sfântă în Moldova
Tagurile:
Paste, oua, traditii, tara, cetateni, cozonac, slujba, important, eveniment, Biserica, vizite, rude, Comunicat, Federatia Rusa, Moscova
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei

 • Atacul asupra Damascului

  Pentru Rusia este important să demonstreze că SUA şi aliaţii au pornit de la un fals atunci când au lansat atacul asupra Siriei, fiind ghidaţi de alte interese, de aceea a fost ignorat dreptul internaţional şi desconsiderat Consiliul de Securitate ONU, consideră experţii moldoveni, în contextul unui interviu acordat de ministrul rus de Externe.

  94
 • Seismograf

  Informaţia a fost făcută publică de către directorul onorific al Institutului Naţional de Fizică a Pământului din România, Gheorghe Mărmureanu. Cât de puternic va fi seismul.

  2736
 • Cimitir

  Cimitirul de pe strada Munceşti este unul dintre cele mai vechi cimitire din Chişinău care s-au mai păstrat şi este utilizat. Oamenii din regiune sunt afectaţi d efaptul că o parte din acesta a fost distrusă, iar pe locul care s-a eliberat au fost construite case.

  356