04:40 18 Noiembrie 2018
În direct
  • EUR19.31
  • USD17.07
  • RUB0.26
  • RON4.14
  • UAH0.61
Nikki Haley ONU

Reprezentantul SUA la ONU: nu vom fi niciodată prieteni cu Rusia

© REUTERS / Mike Segar
Rusia
Sa primesc un link scurt
179 0 0

Diplomatul american a făcut o declarație publică de inamiciție față de Moscova.

CHIȘINĂU, 7 apr — Sputnik. Rusia nu va fi niciodată un prieten al Statelor Unite, a declarat reprezentantul permanent al SUA la ONU, Nikki Haley.

"În țara noastră se discută aprins dacă Rusia este un prieten sau nu. În realitate, e o întrebare incorectă, pentru că Rusia nu ne va fi niciodată un prieten. În același timp, acest lucru nu presupune faptul că nu vom lucra cu eu", a menționat Haley într-un discurs rostit la Universitatea Duke.

Potrivit oficialului american, Washingtonul cooperează cu Moscova doar atunci când îi este convenabil și aplică lovituri la momentul oportun.

"Nu vrem să fim prieten cu cineva în care nu avem încredere. Acum între SUA și Rusia nu există nicio încredere", a conchis Haley.

Expert: Arme chimice la Shikhany? Inspecția OPCW va confirma absența lor>>>

Luna trecut, reprezentantul permanent al Rusiei la ONU, Vasily Nebenzya a atras atenția că în luările sale de cuvânt Haley se adresează întotdeauna Moscovei. Acest a numărat că într-un singur discurs, Rusia și Capitala ei au fost menționate de 22 de ori.

Tematic

Cum au fost expulzați diplomații din SUA și Rusia
De ce SUA ne sperie cu un război ruso-american în cazul unirii cu România
Ministerul rus al Apărării: SUA dispuneau de așa-zisul ”Noviciok” încă acum două decenii
Tagurile:
incredere, intrebare, tara, prieten, declaratie, reprezentant, oficial, realitate, ONU, Nikki Haley, Statele Unite ale Americii, Federatia Rusa
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei