16:19 21 Noiembrie 2019
În direct
  • EUR19.29
  • USD17.44
  • RUB0.27
  • RON4.04
  • UAH0.72
Procurorul General al Rusiei, Yurie Chaika

Rusia îi cere Angliei să returneze banii furați

© Sputnik / Алексей Никольский
Rusia
Sa primesc un link scurt
32920

Autoritățile ruse i-au solicitat Marii Britaniei să extrădeze persoanele acuzate și condamnate pentru crime economice și să returneze banii furați din Rusia.

CHIȘINĂU, 11 apr — Sputnik. Procurorul General al Rusiei, Iuri Ciaika, a anunțat că, începând cu anul 2002, Rusia i-a expediat Marii Britaniei solicitări de extrădare a 21 de persoane acuzate și condamnate în Rusia pentru crime economice.

Din anul 2002, în Marea Britanie au fost expediate solicitări de extrădare a 61 de persoane care sunt acuzate sau condamnate în Rusia pentru crime economice. Suma prejudiciului se ridică la 0,5 trilioane de ruble. Acesta este doar un prejudiciu direct, însă volumul mijloacelor bănești scoase din țară este mult mai mare, a declarat  Ciaika la postul rus de televiziune NTV.

Acesta a adăugat că în Marea Britanie a intrat în vigoare o lege cu privire la resursele financiare de proveniență infracțională și orice deținător străin al unor mijloace bănești va trebui să declare sursa din care au provenit banii.

Moscova: cazul Skripal, o sfidare a dreptului internațional>>>

"Vă asigur că acest lucru va fi unul problematic pentru multe dintre aceste persoane. Noi sperăm că această lege va fi aplicată de către autoritățile din Marea Britanie în conformitatea cu normele unui stat civilizat, nu conform principiului "fură banii furați". Adică, statul britanic își va însuși banii furați din Rusia. Puteți păstra criminalii la voi acasă, însă returnați-ne banii", a subliniat  Ciaika.

Tematic

Moscova a prezentat „eprubeta minciunii” inventată de Londra
Rusia a testat un nou sistem antirachetă care va proteja Moscova
MAE al Rusiei: Moscova reacționează la „pasul neprietenos” al Occidentului
Tagurile:
solicitare, persoane, acuzare, Crime economice, procuror general, furat, bani, condamnare, Federatia Rusa, Londra, Marea Britanie, Moscova


Știrile Zilei