00:39 04 August 2020
În direct
  • EUR19.55
  • USD16.67
  • RUB0.23
  • RON4.04
  • UAH0.60
Rusia
Sa primesc un link scurt
Atac american cu rachete în Siria (22)
19510

Maria Zaharova a răspuns la îndemnul de "a-şi utiliza influenţa pentru a preveni pe viitor aplicarea armei chimice de către Damasc"

CHIŞINĂU, 15 apr — Sputnik. Reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat sâmbătă că Moscova îndeamnă Uniunea Europeană să folosească „măcar ceva" pentru a preveni provocările ulterioare cu participarea statelor sale membre.

Ea a citat declaraţia UE, care a îndemnat sâmbătă Iranul şi Rusia „să-şi utilizeze influenţa pentru a preveni pe viitor aplicarea armei chimice de către Damasc", comunică RIA Novosti.

„Iar noi îi îndemnăm să utilizeze măcar ceva pentru a preveni provocările ulterioare cu participarea statelor membre UE", a scris Zaharova pe pagina sa de Facebook.

SUA, Marea Britanie și Franța au atacat sâmbătă dimineață Siria. Rachetele au fost lansate asupra unor obiective siriene care, potrivit SUA şi aliaţilor, ar fi utilizate la producerea armei chimice. Au fost lansate în total peste 100 de rachete, dintre care majoritatea a fost interceptată de apărarea antiaeriană siriană.

Adrian Severin: Atacul din Siria demonstrează că dreptul internațional nu mai funcționează>>>

Preşedintele rus Vladimir Putin a calificat atacurile drept un act de agresiune împotriva unui stat suveran, în condiţiile în care utilizarea armei chimice nimeni nu a confirmată deocamdată.

Тема:
Atac american cu rachete în Siria (22)

Tematic

Cum a fost văzută din Chișinău ofensiva Occidentului în Siria
Administrația de la Damasc, despre adevăratele motive ale atacului SUA asupra Siriei
Președintele rus Vladimir Putin este informat operativ despre situația din Siria
Tagurile:
arama chimica, Uniunea Europeana, influenta, rachete, atac, Iran, Siria, SUA, Rusia


Știrile Zilei