10:37 19 Decembrie 2018
În direct
  • EUR19.72
  • USD17.31
  • RUB0.26
  • RON4.24
  • UAH0.62
Alexandr Lukașevici

Reacția Rusiei, după ce SUA au decis să impună noi sancțiuni

© Sputnik / Kirill Kallinikov
Rusia
Sa primesc un link scurt
Atac american cu rachete în Siria (21)
42110

Reprezentatul permanent al Federației Ruse la Organizația de Securitate și Cooperare din Europa (OSCE), Alexandr Lukașevici, a comentat decizia SUA de a impune noi sancțiuni împotriva Rusiei.

CHIȘINĂU, 16 apr — Sputnik. Acest demers al părții americane ”nu uimește ”, a declarat luni reprezentantul permanent al Federației Ruse la OSCE, Alexandr Lukașevici, citat de RIA Novosti.

Duminică, reprezentanta permanentă a SUA la ONU, Nikki Haley, a anunțat că Statele Unite au pregăti noi măsuri de descurajare a Moscovei în legătură cu situația din Siria.

”Declarația autorităților americane privind impunerea de noi sancțiuni împotriva Rusiei nu uimește. De această dată — pentru susținerea guvernului legitim al Republici Arabe Siriene, a declarat Lukașevici.

Potrivit lui, conducerea SUA, Marii Britanii și a Franței ”are o viziune aparte nu numai asupra dreptului internațional, dar și asupra aspectului faptic al lucrurilor”, a punctat diplomatul.

SUA și aliații din NATO: Marea Britanie și Franța, au atacat în această dimineață Siria. Primele rachete NATO în Siria au fost lansate la ora 4.00 dimineața (ora Moldovei).

Anterior, Ministerul rus al Apărării a anunțat că armata SUA, Marii Britanii și Franței a lansat, mai mult de 100 de rachete de croazieră și rachete "aer-sol" pe teritoriul Siriei. Potrivit Ministerului rus al Apărării, atacul NATO a fost efectuat asupra infrastructurii militare și civile de pe teritoriul Siriei. Majoritatea rachetelor au fost doborâte de sistemul sirian de apărare aeriană.

Președintele rus, Vladimir Putin, a calificat atacul cu rachete asupra Siriei drept act de agresiune împotriva unui stat suveran.

Тема:
Atac american cu rachete în Siria (21)

Tematic

Expert: Nu există dovezi ale folosirii armelor chimice în Siria
Năstase: Lecție de înaltă diplomație și atitudine în conflictul din Siria
Adrian Severin: Atacul din Siria demonstrează că dreptul internațional nu mai funcționează
Tagurile:
reactie, sanctiuni, OSCE, Alexandr Lukașevici, Siria, Rusia, SUA
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei