04:34 21 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.33
  • USD17.90
  • RUB0.25
  • RON4.33
  • UAH0.66
Rusia
Sa primesc un link scurt
16020

Ministrul rus de Externe consideră că Donald Trump și Vladimir Putin nu vor admite un conflict militar între SUA și Rusia.

CHIȘINĂU, 20 apr — Sputnik. Ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, este de părere că Pentagonul înțelege inadmisibilitatea unor acțiuni care ar putea provoca o ciocnire militară directă între Rusia și SUA. Afirmațiile au fost făcute în cadrul unui interviu acordat directorul general al AIP „Rossia Segodnia", Dmitri Kiselev.

”Eu cred totuși că atât ministrul Apărării, James Mattis, cât și preşedintele Comitetului Întrunit al Şefilor Statelor Majore, Joseph Dunford, înțeleg inadmisibilitatea oricăror acțiuni care ar putea provoca un conflict militar direct între Rusia și Statele Unite”, a declarat Lavrov, citat de RIA Novosti.

Vladimir Putin și Donald Trump
© REUTERS / Steffen Kugle / Courtesy of Bundesregierung

Potrivit șefului diplomației ruse, ”acest lucru este atât de evident, încât militarii nu pot să nu înțeleagă acest lucru și înțeleg acest lucru mai bine decât mulți alții", avându-i în vedere pe politicienii americani.

Lavrov consideră că, nici Putin, nici Trump nu vor admite o confruntare directă între SUA și Rusia.

”Eu înțeleg: atunci când de-a lungul mai multor secole Occidentul, cum îl numim noi, a acționat peste tot în lume așa cum a dorit, acum, când apar mai multe centre de putere și în Asia, și în America Latină — dar și Federația Rusă este de fapt unul dintre cei mai importanți jucători pe arena internațională — Occidentul este nemulțumit de faptul că cineva încearcă să-și apere propriile interese. Și de fapt noi nu tindem să ne apăram interesele în mod ultimativ, ci propunem să căutăm un echilibru al acestor interese pentru a negocia, iar ei spun: Ei bine, ne vom înțelege atunci când veți spune că sunteți de acord cu modul în care funcționează lumea conform viziunilor noastre. Iată, de fapt, ce se întâmplă. Așadar, revenind la problema riscului unei confruntări militare, sunt convins sută la sută de faptul că militarii nu vor admite acest lucru, bineînțeles, acest lucru nu va fi admis nici de președintele Putin și, cu siguranță, nici de președintele Trump. Ei sunt totuși lideri care au fost aleși de către popoare lor și poartă răspundere pentru pace și liniște în fața acestor popoare”, a declarat Lavrov.

Tematic

Merkel a anunțat că se va întâlni în curând cu Putin
Putin: Noile atacuri în pofida Cartei ONU vor induce haos
Putin, despre ultimele evoluții pe plan mondial
Trump s-a răzgândit să aplice noi sancțiuni împotriva Rusiei, cotația rublei a crescut
Tagurile:
al treilea razboi mondial, Donald Trump, Dmitri Kiselev, Vladimir Putin, Serghei Lavrov, Rusia, SUA

Știrile Zilei