13:06 03 Iunie 2020
În direct
  • EUR19.54
  • USD17.50
  • RUB0.25
  • RON4.03
  • UAH0.65
Rusia
Sa primesc un link scurt
370 0 0

Nava de mici dimensiuni (MRK) „Vishniy Volochek”, dotată cu rachete de croazieră cu rază lungă de acțiune Kalibr, va fi transmisă marinei ruse pe 30 aprilie.

CHIȘINĂU, 23 apr — Sputnik. Nave mici de rachete, proiectul 21631, construite din 2010 la „Uzina Zelenodolsk A.M. Gorky” pentru Flota Militară Rusă, sunt nave multifuncționale din clasa "râu-mare", echipate cu cele mai moderne exemplare de artilerie, rachete, anti-sabotaj, antiaircraft și arme radio-tehnice. Destinația navei este paza și protecția zonei economice a statului.

”Finalizarea lucrărilor privind revizuirea principalei instalații electrice și ordinea de livrare a comenzii va avea loc pe 30.04.2018", — se menționează în raportul financiar anual al „Uzinei Zelenodolsk A.M. Gorky”.

Potrivit raportului, în 2017 instalația realizată în cadrul lucrărilor de substituție a importului pentru finalizarea motorului diesel CHD622V20 și a sistemelor de răcire.

În luna februarie, șeful Departamentului Apărării al Federației Ruse pentru Asigurarea Ordinelor de stat de livrare a navelor și armamentelor marine, Pavel Pechkovskii, a spus că „nava urma a fi livrată anul trecut". "Dar, în legătură cu punerea în aplicare a măsurilor de substituire a importurilor, ne așteptăm să fie livrată acum. Cred că în luna martie, Marina va primi o nouă unitate de luptă”, spunea Pechkovsky.

"Voshniy Volochek" este a șasea navă din seria modernizată "Buyan-M", construită pentru Flota Mării Negre a Rusiei. Navele din acest proiect au capacitate de deplasare sporită și sunt echipate cu cele mai noi arme de rachete cu rază mare de acțiune, de mare precizie — sistemul universal de rachete "Kalibr-NK", destinat distrugerii țintelor marine și de coastă. În total, conform informațiilor de la Uzină, în 2017 la întreprindere se construiau 22 de nave și bărci.

Tematic

Două rachete de croazieră americane au ajuns în Rusia
Rogozin: Rusia ar putea sista livrarea motoarelor de rachetă către SUA
Ce sancțiuni economice ar putea adopta Rusia împotriva SUA
Rusia: SUA creează laboratoare microbiologice în apropierea frontierelor noastre
Ambasadorul rus la ONU, declarație șocantă despre un posibil război între Rusia şi SUA
Tagurile:
nave militare, instalatii, rachete, Artilerie, arme, raport, import, Moscova, Rusia


Știrile Zilei