03:40 21 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.33
  • USD17.90
  • RUB0.25
  • RON4.33
  • UAH0.66
Rusia
Sa primesc un link scurt
133 0 0

Acțiunile militare ale SUA și a aliaților lor reprezintă o violare gravă a dreptului internațional și vor face mai dificil procesul de reglementare politică a crizei din Siria, a declarat Vladimir Putin într-o discuție telefonică cu Emmanuel Macron.

CHIȘINĂU, 23 apr — Sputnik. Acțiunile militare împotriva Siriei reprezintă o violare gravă a dreptului internațional și au făcut mai dificil procesului politic de reglementare a crizei siriene, a declarat președintele rus Vladimir Putin, în cadrul unei discuții telefonice cu omologul său francez, Emmanuel Macron, anunță serviciul de presă al Kremlinului.

Vladimir Putin
© Sputnik / Михаил Климентьев

"A avut loc o discuție telefonică dintre președintele Rusiei, Vladimir Putin, și președintele Franței, Emmanuel Macron. A fost discutată situația din Siria, de după atacurile cu rachete ale SUA și aliaților lor. Partea rusă a subliniat că această acțiune reprezintă o violare gravă a dreptului internațional și a complicat procesul de reglementare politică a crizei siriene", informează administrația președintelui rus într-un comunicat.

În acest context, a fost menționată importanța desfășurării misiunii experților OPCW, care se află în Siria.

Luni, Macron întreprinde o vizită oficială în SUA. Potrivit președintelui francez, principalul obiectiv ale întrevederii lui cu liderul de la Casa Albă va fi demonstrarea unor bune relații dintre cele două țări.

Lavrov — lecție de gândire diplomatică în fața pericolului maxim: războiul mondial>>>

Se presupune că liderul francez, care este numit deseori și "îmblânzitorul lui Trump", va aborda în cadrul vizitei problema războiului comercial, dar și modificările acordului nuclear cu Iranul.

Tematic

Lavrov: Putin și Trump nu vor admite un al treilea război mondial
Putin este gata pentru o întrevedere cu Trump
Merkel a anunțat că se va întâlni în curând cu Putin
Tagurile:
proces politic, actiuni militare, drept international, declaratie, criza, Emmanuel Macron, Bashar al-Assad, Vladimir Putin, Franta, Siria, Rusia, SUA

Știrile Zilei