07:16 11 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.46
  • USD17.19
  • RUB0.24
  • RON4.02
  • UAH0.64
Rusia
Sa primesc un link scurt
97 0 0

Gazprom nu exclude construcția în viitor a gazoductului „Nord Stream 3”, în cazul în care Europa va solicita un volum mai mare de gaze naturale.

CHIȘINĂU, 25 apr — Sputnik. Gazprom nu exclude construcția în viitor a gazoductului "Nord Stream 3", a declarat vicepreședintele companiei, Aleksander Medvedev.

Corporația a declarat în mai multe rânduri că este gata să livreze Europei gaze naturale în orice cantități.

"Avem rezerve confirmate, dispunem de transport, suntem gata să construim noi rute de livrare. Dacă Europa va anunța care are nevoie de gaze, va fi gata să semneze toate contractele necesare, atunci nu exclud că va fi nevoie de noi proiecte de transportarea a combustibilului — cum ar fi Nord Stream 3", a spus Medvedev într-un interviu oferit postului „Rossia 24".

Anterior, Gazprom a anunțat că urmărește cu atenție situația reducerii volumului de gaze extrase în Groningen, în contextul reducerii volumelor în Uniunea Europeană.

Groningen este cel mai mare câmp de gaze din Europa, aflat în Olanda.

Birocrații europeni vor să blocheze „North Stream-2”>>>

În martie, prim-ministrul țării, Mark Rutte, a comunicat că statul planifică să reducă până în anul 2022 volumul de gaz extrase până la 12 miliarde de metri cubi pe an, renunțând la această activitate din anul 2030.

Tematic

Parlicov: „Gazprom” nu-i va lăsa pe consumatorii europeni fără gaze
„Gazprom" a construit peste 520 de kilometri din gazoductul „Turkish Stream"


Știrile Zilei