07:07 15 Noiembrie 2018
În direct
  • EUR19.23
  • USD17.06
  • RUB0.25
  • RON4.13
  • UAH0.61
Ziua Victoriei în Moldova

Putin a felicitat Moldova cu ocazia Zilei Victoriei

© Sputnik / Miroslav Rotari
Rusia
Sa primesc un link scurt
6410

În mesajul său de felicitare liderul rus a menționat eroismul fără seamăn al popoarelor noastre care au luptat cot la cot pe fronturile Marelui Război pentru Apărarea Patriei.

CHIȘINĂU, 8 mai — Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, l-a felicitat pe omologul său moldovean, Igor Dodon, cu ocazia celei de-a 73-a aniversări a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei, anunță Kremlinul într-un comunicat.

„Vladimir Putin i-a felicitat pe liderii Azerbaidjanului, Armeniei, Belarusului, Kazahstanului, Kirghiziei, Moldovei, Tadjikistanului, Turkmenistanului, Uzbekistanului, Abhaziei, Osetiei de Sud, precum și pe cetățenii Georgiei și Ucrainei cu prilejul celei de a 73-a aniversări a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei", se spune în comunicat.

Totodată este specificat că „în mesajele de felicitare ale șefului statului rus se subliniază că Ziua Victoriei este o dată sfântă și un simbol al unității, al eroismului fără seamăn al popoarelor noastre care au luptat cot la cot pe fronturile războiului și au muncit cu jertfire de sine în spatele frontului pentru salvarea Patriei și a întregii omeniri de fascism".

Putin a menționat în mod special importanța de a le transmite tinerilor adevărul despre evenimentele Marelui Război pentru Apărarea Patriei, subliniind în același timp că datoria actualei generații este de a nu admite repetarea evenimentelor tragice din trecut.

Președintele Rusiei și-a exprimat încrederea că tradițiile de prietenie frățească și ajutor reciproc, care s-au consolidat în anii de restriște, rămân a fi o bază sigură pentru dezvoltarea relațiilor dintre țările noastre.

Putin le-a transmis un mesaj de recunoștință tuturor veteranilor de război și celor care au muncit în spatele frontului, urându-le sănătate, viață lungă, pace și bunăstare.

Anterior, Dmitri Medvedev, care la momentul actual exercită funcțiile de premier al Rusiei, i-a expediat o telegramă de felicitare omologului său moldovean.

Tematic

Mesajul lui Dodon pentru Putin: Ne leagă credința ortodoxă și valorile comune
Tagurile:
frăție, eroism, liderul rus, felicitări, aniversare, război, veterani, Ziua Victoriei, Dmitri Medvedev, Vladimir Putin, Rusia
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei