11:21 06 Aprilie 2020
În direct
  • EUR20.04
  • USD18.54
  • RUB0.24
  • RON4.15
  • UAH0.68
Rusia
Sa primesc un link scurt
219 0 0

Ministerul rus de Externe punctează într-un comunicat de presă că acțiunile SUA demonstrează că Washingtonul este de fapt incapabil să poarte negocieri.

CHIŞINĂU, 9 mai — Sputnik. Moscova este "profund dezamăgită" de decizia Washingtonului de a renunța la acordul nuclear iranian, potrivit Ministerului rus de Externe. Pasul făcut de SUA este o "încălcare flagrantă" a dreptului internațional, mai precizează acesta.

"Statele Unite acționează din nou în contradicție cu poziția majorității țărilor, urmărind doar propriile interese înguste și egoiste", se menţionează într-o declaraţie a Ministerului rus de Externe, ca urmare a anunțului făcut de Donald Trump că Statele Unite ale Americii se retrag din acord și impun sancțiuni asupra Iranului. Washingtonul "încalcă în mod flagrant legea internațională",  în timp ce atrage atenția asupra faptului că "nu există motive pentru perturbarea" acordului.

Efectiv, acțiunile SUA demonstrează că Washingtonul este, de fapt, incapabil să poarte negocieri, se mai menţionează în declaraţia diplomaţiei ruse. Cea mai recentă mișcare făcută de Trump demonstrează doar că nemulțumirile SUA împotriva "activității nucleare iraniene absolut legale" au fost întotdeauna doar un "pretext pentru rezolvarea scorurilor politice" cu Teheranul, mai precizează MAE rus în comunicat.

Tematic

Macron: Decizia lui Trump care ar putea provoca un război
După ce a adus noi acuzații împotriva Iranului, Netanyahu îl telefonează pe Putin
Iran către SUA: "Dacă faceţi asta, revenim la programul nuclear"
Tagurile:
drept international, incalcare flagranta, Moscova, retragere din acord, reactie, MAE rus, Iran, acord nuclear, SUA, Rusia


Știrile Zilei