23:18 21 Ianuarie 2019
În direct
  • EUR19.55
  • USD17.14
  • RUB0.26
  • RON4.16
  • UAH0.61
Casa Guvernului Federației Ruse

A fost aprobată noua structură și componență a Guvernului Federației Ruse

© Sputnik / Сергей Субботин
Rusia
Sa primesc un link scurt
158 0 0

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a aprobat candidaturile prezentate de premierul Dmitri Medvedev pentru funcțiile de vicepremieri și miniștri.

CHIȘINĂU, 18 mai — Sputnik. Președintele Federației Rusie, Vladimir Putin, a aprobat noua componență a Cabinetului de Miniștri propusă de premierul Dmitri Medvedev, a comunicat RIA Novosti. Evenimentul a avut loc la reședința președintelui rus de la Bociarov Rucei.

Din fosta componență a guvernului și-au păstrat funcțiile Serghei Lavrov, ministrul de Externe; Vladimir Kolokolțev, ministrul de Interne; Vladimir Medinski, ministrul Culturii; Aleksandr Konovalov, ministrul Justiției; Veronika Skvorțova, ministrul Sănătății; Serghei Șoigu, ministrul Apărării; Denis Manturov, ministrul Industriei și Comerțului; Pavel Kolobkov, ministrul Sportului; Maksim Oreșkin, ministrul Dezvoltării Economice; Maksim Topilin, ministrul Muncii și Protecției Sociale; Aleksandr Novak, ministrul Energiei.

Vladimir Putin în biroul său din Kremlin
© Sputnik / Алексей Никольский

Noul ministru al Agriculturii este Dmitri Patrușev. Vladimir Iakușev va conduce Ministerul Construcțiilor, iar Dmitri Kobîlkin va dirija Ministerului Mediului și Resurselor Naturale.

Totodată, și Ministerul Situațiilor Excepționale va avea un alt conducător — Vladimir Pucikov a fost înlocuit cu Evgheni Zinicev.

Ministerul nou-creat al  Educației va fi condus de Olga Vasilieva, iar Mihail Kotiukov se va afla în fruntea Ministerului Științei și Învățământului Superior.

Structura noului guvern al Rusiei

Luni, Medvedev i-a prezentat lui Putin propunerile privind structura guvernului care, de asemenea, a fost aprobată de către șeful statului.

Nu au fost propuse modificări principiale, deoarece actuala structură și-a demonstrat eficiența.

Totuși, sunt prevăd unele modificări:

Ministerul Educației și Științei va fi divizat în două ministere separate: Ministerul Educației și Ministerul Științei și Învățământului Superior. Primul se va ocupa de problemele școlilor și învățământului mediu de specialitate, iar al doilea — de instituțiile științifice și dezvoltarea științei în general. În afară de aceasta, va fi desființată Agenția Federală a Organizațiilor Științifice.

Reprezentanțele comerciale vor trece din gestiunea Ministerului Dezvoltării Economiei în cea a Ministerului Industriei și Comerțului. Acest lucru va permite concentrarea asupra problemelor de susținere a exporturilor întreprinderilor industriale și a exporturilor de tehnologii peste hotare.

Ministerul Comunicațiilor în masă va fi reorganizat în Ministerul Dezvoltării Informaționale. Potrivit premierului, acest lucru va permite punerea în aplicare a agendei digitale, despre care a vorbit președintele în mesajul său și în noul decret din luna mai.

Agenția Federală pentru Tineret (Росмолодежь) și Serviciul Federal de Supraveghere în Educație și Știință (Рособрнадзор) vor trece din subordinea Ministerului Educației și Științei în subordinea directă a Guvernului. Totodată, va fi instituită funcția de prim-vicepremier — ministru al Finanțelor.

Noul Cabinet de Miniștri va fi reprezentat de zece vicepremieri, inclusiv prim-vicepreședintele guvernului.

Tematic

Putin a condus un camion „KAMAZ" la inaugurarea podului peste strâmtoarea Kerci
Putin: Rusia trebuie să scape de „povara dolarului” în comerțul cu petrol
Tagurile:
noua structura, noua componenta a guvernului Federatiei Ruse, Cabinet de ministri, Dmitri Medvedev, Vladimir Putin, Rusia
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei