23:14 21 Ianuarie 2019
În direct
  • EUR19.55
  • USD17.14
  • RUB0.26
  • RON4.16
  • UAH0.61
Vladimir Putin și Angela Merkel, imagine de arhivă

Rezultatul negocierilor Putin Merkel: Germania, gata să participe la refacerea Siriei

© Sputnik / Vladimir Astapkovich
Rusia
Sa primesc un link scurt
19030

Germania este gata să participe la restabilirea infrastructurii din Siria și se pronunță pentru o reglementare politică a conflictului.

CHIȘINĂU, 18 mai — Sputnik. Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, și cancelarul german Angela Merkel se pronunță pentru reglementarea pe cale politică a situației din Siria, potrivit RIA Novosti.

”Am discutat problema crizei din Siria — am constatat că trebuie să contribuim în comun la procesul de reglementare politică, inclusiv în cadrul negocierilor de la Astana și Geneva, dar și stabilizarea situației pe glob, acordarea ajutorului umanitar pentru populația din Siria”, a spus Putin după negocierilor cu Merkel.

Totodată, liderul de la Kremlin a declarat că Germania este gata să participe la refacerea infrastructurii în Siria, acest lucru l-a confirmat Angela Merkel în cadrul procesului de negocieri.

Joi, Vladimir Putin s-a întâlnit la Soci cu liderul sirian, Bashar al-Assad, cu care a coordonat acțiunile comune privind combaterea terorismului în Siria. Assad a menționat că situația în țară devine mai stabilă, fapt care deschide calea pentru procesul politic.

Liderul sirian a menționat că, pe parcursul întrevederii, Putin a subliniat încă o dată susținerea din partea Rusiei în combaterea terorismului, punându-se totodată accentul pe reglementarea situației politice în Siria.

Tematic

Rezultatele întrevederii lui Putin cu Assad
Merkel a anunțat despre ce va discuta astăzi cu Putin
Merkel a anunţat destrămarea NATO? „Europa să-şi ia destinul în propriile mâini"
Tagurile:
rezultat, negocieri, Angela Merkel, Vladimir Putin, Siria, Rusia, Germania
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei