12:50 24 August 2019
În direct
  • EUR19.80
  • USD17.89
  • RUB0.27
  • RON4.19
  • UAH0.72
Президент РФ В. Путин встретился с канцлером ФРГ А. Меркель

Putin: Rusia îndeamnă Statele Unite, Europa și Asia să dezvolte o cooperare durabilă

© Sputnik / Сергей Гунеев
Rusia
Sa primesc un link scurt
12110

Liderul rus a declarat că Rusia este pregătită să se îndrepte spre obiectivele dezvoltării unor relații durabile, împreună cu SUA, Europa și Asia.

CHIȘINĂU, 25 mai — Sputnik. Rusia optează pentru un dialog partenerial constructiv și încurajează Statele Unite, Europa, Asia și alte regiuni ale lumii să dezvolte o cooperare durabilă. Președintele rus, Vladimir Putin, a făcut această declarație vineri, la sesiunea plenară a Forumului Economic Internațional de la Sankt-Petersburg.

„Rusia optează pentru libertatea comerțului și integrarea economică, pentru un dialog constructiv și încurajează partenerii noștri din Europa, America, Asia și alte regiuni ale lumii să dezvolte o cooperare durabilă, un model de creștere care să ofere cel mai adecvat răspuns la actualele provocări", a spus Vladimir Putin.

Liderul rus a explicat că printre aceste provocări sunt inclusiv inegalitatea oportunităților, depășirea problemelor demografice și de mediu, păstrarea culturilor naționale și a etnicității, la fel și creșterea bunăstării populației.

Putin a subliniat de asemenea că, pentru a face schimbări în comerțul mondial, este nevoie de un mecanism legal.

„Evident, lumea este în schimbare. Trebuie să dezvoltăm și să punem în aplicare împreună un mecanism legitim în cadrul căruia comunitatea mondială va fi în stare să se debaraseze de normele arhaice depășite, uneori ineficiente, păstrând totodată cele mai bune instrumente și creând altele noi, care ar corespunde tendințelor actuale", a declarat Vladimir Putin.

Dodon știe cum poate fi salvată economia Moldovei>>>

Amintim că Forumului Economic Internațional de la Sankt-Petersburg se desfășoară în perioada 24-26 mai. La lucrările acestuia participă și președintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

Tematic

Sondaj: 63% dintre cetățenii ruși sunt gata să voteze din nou pentru Putin
Rezultatul negocierilor Putin Merkel: Germania, gata să participe la refacerea Siriei
Tagurile:
declaratii, state, presedintele rus, colaborare, cooperare, Forum Economic, Vladimir Putin, Sankt-Petersburg, Rusia


Știrile Zilei