06:19 14 Decembrie 2018
În direct
  • EUR19.65
  • USD17.27
  • RUB0.26
  • RON4.22
  • UAH0.62
Întrevederea cancelarului austriac Sebastian Kurz și președintele Vladimir Putin pe 28 februarie 2010

Gazprom și OMV au semnat un contract după negocierile între Putin și Kurz

© Sputnik / Алексей Дружинин
Rusia
Sa primesc un link scurt
98 0 0

Concernul rus Gazprom și concernul austriac OMV au semnat un acord de livrare a gazului din Rusia până în anul 2040 în prezența președintelui rus Vladimir Putin și cancelarului austriac Sebastian Kurz.

BUCUREȘTI, 5 iun — Sputnik. Gazprom și concernul austriac OMV au semnat un acord de livrare a gazului până în anul 2040 după negocierile între președintele rus Vladimir Putin și cancelarul austriac Sebastian Kurz.

Vizita de lucru a președintelui rus Vladimir Putin în Austria
© Sputnik / Михаил Климентьев

Acordul de livrare a gazului între Gazprom Export și OMV Gas Marketing & Trading GmbH a fost semnat de președintele consiliului director al Gazprom, Alexei Miller și președintele consiliului director al concernului austriac Rayner Zele.

Luni, 4 iunie, Rusia și Austria au aniversat 50 de ani de la începutul livrărilor de gaze, în urma semnării a unui acord între întreprinderea sovietică Soyuznefteexport și compania austriacă OMV în anul 1968. În acest fel, Austria devenise prima țară din Europa Occidentală care a încheiat cu URSS un contract de livrare a gazelor.

De-a lungul acestei jumătăți de secol, Austria a importat peste 218 miliarde de metri cubi de gaz natural. În anul 2017, ponderea gazului rusesc în importul de gaze în Austria a constituit 93 la sută.

La sfârșitul negocierilor Putin-Kurz a mai fost semnat un pachet de documente care prevăd colaborarea în domeniile inovării și gestionării fondului forestier, precum și dezvoltarea de relații la nivel regional.

Tagurile:
OMV, putin, gazprom, contract
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei