01:01 15 Decembrie 2018
În direct
  • EUR19.65
  • USD17.27
  • RUB0.26
  • RON4.22
  • UAH0.62
Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin

Putin contează pe relații bune cu Occidentul, în pofida sancțiunilor

© Sputnik / Сергей Гунеев
Rusia
Sa primesc un link scurt
71 0 0

Liderul rus a declarat într-un interviu că, în pofida sancțiunilor, pledează pentru relații pozitive între Federația Rusă și țările occidentale.

CHIȘINĂU, 6 iunie — Sputnik. Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, contează pe relații bune cu Occidentul, în pofida sancțiunilor. El a făcut această declarație într-un interviu acordat pentru China Media Grup, răspunzând la o întrebare privind evolua relațiilor ruso-americane și a celor dintre Rusia și țările occidentale, în contextul sancțiunilor impuse, scrie RIA Novosti.

„Contez pe relații bune, pozitive. Înțelegem însă că partenerii noștri, prin aceste restricții și sancțiuni, urmăresc un singur lucru — să frâneze dezvoltarea. Nu am nici un dubiu că acesta este, după cum spun juriștii, un atentat cu mijloace nepotrivite și nu se va alege nimic din toate acestea. De pe urma acestei politici au de pierdut în primul rând cei care o inițiază", a subliniat Putin.

Luni, președintele Rusiei a semnat legea „Cu privire la măsurile de răspuns la acțiunile neprietenoase ale SUA și altor state străine". Legea va intra în vigoare din momentul publicării oficiale a acesteia. Documentul permite aplicarea de sancțiuni în calitate de răspuns la măsurile neprietenoase ale SUA față de Rusia și a altor state care susțin sancțiunile antirusești.

Tematic

Duma rusă a votat pachetul de contra-sancțiuni
Moscova are dreptate: UE vrea să scape de sancțiunile contra Rusiei. Cât a pierdut România
Tagurile:
în pofida sanctiunilor, relatii pozitive, Occident, Vladimir Putin, Rusia
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei