00:58 15 Decembrie 2018
În direct
  • EUR19.65
  • USD17.27
  • RUB0.26
  • RON4.22
  • UAH0.62
Vladimir Putin, dialog în direct cu cetățenii

Ce a spus Vladimir Putin despre majorarea prețurilor la carburanți

© Sputnik / Михаил Климентьев
Rusia
Sa primesc un link scurt
53310

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a anunțat care a fost cauza majorării prețului la benzină și motorină și ce acțiuni au întreprins autoritățile din Rusia.

CHIȘINĂU, 7 iun — Sputnik. Guvernul Federației Ruse a întreprins mai multe acțiuni pentru a stopa creșterea prețurilor la carburanți. Președintele Rusiei a anunțat despre acest lucru în cadrul "liniei directe" de comunicare cu cetăţenii ţării, subliniind că majorarea prețurilor la benzină s-a produs din cauza reglementărilor inexacte în acest domeniu.

”Guvernul a adoptat mai multe decizii menite să soluționeze această problemă. Sunt de acord că ceea ce se întâmplă acum este inadmisibil. Nu este corect. Și trebuie să recunoaștem că este, cel puțin, rezultatul unor inexactități în procesul de reglementare care a fost adoptat recent în energetică”, a declarat președintele Rusiei, răspunzând la întrebarea lui Alexei Karavaev din Sankt-Petersburg cu privire la majorarea prețului la benzină.

Vladimir Putin a ținut să precizeze că membrii Guvernului au decis diminuarea accizelor pentru benzină și motorină, în același timp au renunțat și la majorarea prețului pentru accize, planificată pentru 1 iulie 2018, iar în toamnă urmează a fi adoptate noi măsuri suplimentare de stabilizare a prețului la carburanți.

Totodată, ministrul Energeticii, Aleksandr Novak, a declarat că majorarea prețului la carburanți a fost deja stopată.

”Acum creșterea prețului a fost stopată. Încă în luna mai, Guvernul a decis în regim de urgență să adopte mai multe măsuri în vederea stabilizării prețurilor pe piața en-gros, dar și la pompă. Aceste acțiuni au avut un efect pozitiv și vedem că, începând cu data de 30 mai, prețul benzinei la pompă nu mai crește”, a declarat ministrul Energeticii.

Tematic

Plătim și nu știm pentru ce. Benzină scumpă, dar de proastă calitate
Vin zile grele pentru șoferi: Cât a ajuns să coste un litru de benzină din Moldova
Războiul din Siria afectează direct Moldova. Prețurile la benzină și motorină vor exploda
Tagurile:
linie directa, carburanti, inadmisibil, benzina, scumpire, motorina, majorare, pret, Vladimir Putin, Rusia
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei