16:15 20 Ianuarie 2019
În direct
  • EUR19.56
  • USD17.16
  • RUB0.26
  • RON4.17
  • UAH0.61
Putin în China

Vladimir Putin și Xi Jinping: Declarație comună după întrevederea de la Beijing

© Sputnik / Михаил Климентьев
Rusia
Sa primesc un link scurt
121 0 0

Rusia și China se vor opune desfășurării unor operațiuni militare fără mandatul ONU și au convenit să continue eforturile pentru soluționarea pașnică a problemelor peninsulei coreene.

CHIȘINĂU, 8 iun — Sputnik. Rusia și China se vor opune tentativelor oricărei țări de a desfășura în mod unilateral operațiuni militare fără mandat ONU, au declarat liderii celor două țări după întrevederea de la Beijing, transmite RIA Novosti.

„Părțile vor pleda ca principala responsabilitatea pentru consolidarea păcii și securității internaționale să-i revină ONU, vor contracara încercările oricărui stat de a desfășura în mod unilateral operațiuni militare fără mandatul respectiv al Consiliului de Securitate al ONU sau fără consimțământul guvernului legitim al țării pe teritoriul căreia se desfășoară astfel de acțiuni", au menționat președintele rus Vladimir Putin și liderul chinez Xi Jinping într-o declarație comună.

De asemenea, Rusia și China au convenit să-și coordoneze în continuare eforturile pentru soluționarea pașnică a problemelor de pe peninsula coreeană.

Putin a ajuns la Beijing în dimineața de vineri. Liderul de la Kremlin se va afla în China până pe 10 iunie. După o serie de negocieri la Beijing, Vladimir Putin va pleca împreună cu omologul său chinez la Tianjin unde vor asista la un meci amical al echipelor de juniori de hochei a celor două state.

Merkel, Putin, Trump: Cine are cel mai mare salariu>>>

Ulterior, președintele rus va participa la summitul Organizației pentru Cooperare de la Shanghai, care va avea loc la Qingdao.

© Sputnik .
Путин прибыл в Пекин

Tematic

Putin a povestit cu cine dintre lideri străini este la „per tu”
Putin, în cadrul ”Liniei directe”, despre autoironie, sacrificii, credința în Dumnezeu
Tagurile:
state, intrevedere, declaratie, lideri, Consiliul de Securitate al ONU, Xi Jinping, Vladimir Putin, China, Rusia
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei