11:29 17 Octombrie 2018
În direct
  • EUR19.65
  • USD16.97
  • RUB0.26
  • RON4.21
  • UAH0.61
Președintele rus, Vladimir Putin și președintele Serbiei, Aleksander Vucic

Putin merge la Belgrad să consolideze relațiile strategice cu Serbia

© Sputnik / Рамиль Ситдиков
Rusia
Sa primesc un link scurt
12510

Liderul rus va întreprinde această vizită pentru a semna o serie de documente care vor aprofunda cooperarea între cele două țări.

BUCUREȘTI, 30 iun — Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, va efectua în toamna anului 2018 o vizită în Serbia, unde va semna un șir de documente care vor aprofunda relațiile de cooperare între cele două state, a declarat ambasadorul rus la Belgrad, Aleksandr Cepurin.

Președintele Rusiei, V. Putin, și președintele SUA, D. Trump
© Sputnik / Михаил Климентьев

Anterior, prim-vicepremierul și ministrul Afacerilor Externe al Serbiei, Ivica Dačić, a declarat că ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, în cadrul întrevederii, care a avut loc joi la Moscova, l-a anunțat despre o preconizată vizită a lui Putin la Belgrad. Vineri, șeful misiunii diplomatice ruse din Serbia a avut o întrevedere cu președintele Serbiei, Aleksandar Vučić.

"Ambasadorul Cepurin i-a adus mulțumiri președintelui Vučić pentru nivelul înalt al relațiilor bilaterale și a spus că vizita președintelui Putin reprezintă o expresie a aspirației Moscovei de aprofundare a cooperării între cele două state. În cadrul vizitei președintelui rus urmează să fie semnate câteva acorduri care vor contribui la acest lucru", a anunțat ambasada rusă de la Belgrad.

La rândul său, Vučić a răspuns că vizita pe care urmează s-o efectueze președintele Rusiei va reprezenta o confirmare „a legăturilor tradiționale de prietenie ruso-sârbe".

Tagurile:
Belgrad, putin, Serbia
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei