11:57 23 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.37
  • USD17.97
  • RUB0.25
  • RON4.34
  • UAH0.66
Rusia
Sa primesc un link scurt
132 0 0

Victimele incendiului sunt muncitori străini, care proveneau, probabil, din țările CSI.

CHIȘINĂU, 30 iulie — Sputnik. Incendiul de la Soci, în care și-au pierdut viața opt persoane, iar alte trei au avut de suferit, s-a declanșat în niște construcții provizorii, informează RIA Novosti, cu trimitere la comunicatul administrației orașului.

„Pe strada Prosveșcenie 81, s-a aprins streașina comună a unei încăperi de alimentație publică și a unei construcții metalice învecinate. S-a constatat că au ars niște construcții provizorii care erau amplasate pe fâșia de teren atribuită Căilor Ferate din Rusia (CFR). Streașina era căptușită cu materiale ușor inflamabile care au ars în întregime", se spune în comunicatul primăriei.

Se precizează că în urma incendiului și-au pierdut viața 8 persoane. Alte trei, printre care și un adolescent de 16 ani, sunt internate în spital cu arsuri și traumatisme de gravitate diferită, fiindu-le acordat ajutorul necesar. Toate victimele și persoanele spitalizate sunt lucrători năimiți din țările CSI.

„La momentul de față se cunoaște că contractul de arendă a acestui sector a fost încheiat cu compania CFR. Reprezentantul acesteia se află acum la fața locului. Toate circumstanțele și cauzele producerii incendiului urmează a fi clarificate", a adăugat serviciul de presă al municipalității.

Potrivit versiunii preliminare, cauza izbucnirii focului ar putea fi mangalul.

Tagurile:
mangal, constructii provizorii, detalii, victime, incendiu, Soci

Știrile Zilei