01:42 13 Decembrie 2019
În direct
  • EUR19.28
  • USD17.32
  • RUB0.27
  • RON4.04
  • UAH0.74
Dmitri Medvedev

Premierul rus avertizează SUA: "Le vom considera ca declaraţie de război economic"

© Sputnik / Alexander Astafyev
Rusia
Sa primesc un link scurt
127 0 0

Premierul rus, Dmitri Medvedev, a avertizat vineri Statele Unite că sancțiunile pe care intenționează să le impună în august pe motivul otrăvirii fostului spion rus ar putea fi tratate ca o declarație de război economic.

BUCUREŞTI, 10 aug — Sputnik. Premierul rus a declarat că dacă îi vor fi impuse Rusiei orice fel de interdicții în activitatea bancară sau valutară, aceasta ar însemna o declarație de război economic.

"Tot ce pot să spun este că dacă interzic operațiunile bancare sau folosirea oricărei monede, o vom numi o declarație de război economic și va trebui să răspundem la aceasta — din punct de vedere economic, politic sau în orice alt mod, dacă este necesar. Prietenii noștri americani nu ar trebui să facă o greșeală", a spus el în timpul unei deplasări în regiunea Kamchatka.

Anterior, Departamentul de Stat al SUA a anunțat noi sancțiuni împotriva Rusiei vizând acuzațiile de implicare în otrăvirea fostului ofițer de informații rus Serghei Skripal și a fiicei sale Yulia în Marea Britanie, în martie. Cu toate acestea, nicio dovadă care să justifice cazul nu a fost prezentată de SUA sau de Regatul Unit.

Ministerul rus de Externe a declarat că va stabili contramăsuri la noile sancțiuni.

Primul pachet al sancțiunilor anunțate recent de SUA va include, potrivit rapoartelor mass-media, o interdicție totală privind exportul de dispozitive electronice și componente cu dublă utilizare către Rusia, în timp ce al doilea ar putea implica o scădere a nivelului relațiilor diplomatice, interzicerea zborurilor companiei aeriene Aeroflot din Rusia către SUA și suspendarea aproape completă a exporturilor din SUA.

Tagurile:
rusia, economice, sanctiuni, sancțiuni, medvedev, premierul


Știrile Zilei