04:24 21 Ianuarie 2019
În direct
  • EUR19.55
  • USD17.14
  • RUB0.26
  • RON4.16
  • UAH0.61
Vladimir Putin

Putin a sosit la summit din Kazahstan al țărilor caspice: Se va lua o decizie istorică

© Sputnik / Алексей Никольский
Rusia
Sa primesc un link scurt
152 0 0

Vladimir Putin a sosit în Kazahstan unde va participa la un summitul regional al celor cinci state din regiunea Mării Caspice.

BUCUREȘTI, 12 aug  — Sputnik. Președintele Federațiri Ruse, Vladimir Putin, a sosit duminică în Kazahstan pentru a participa la summitul celor cinci state din regiunea Mării Caspice, transmite RIA Novosti.

Avionul șefului statului rus a aterizat pe aeroportul Aktau, un oraș industrial de pe țărmul Mării Caspice. În orașul se află cel mai mare port din Kazahstan. Aktau este și centrul de extracții de gaze naturale.

Din aeroport, Putin a plecat la Palatul Prieteniei, unde împreună cu președinții Kazahstanului, Turkmenistatului, Azeibadjanului și Iranului vor participa la acest summit regional.

În cadrul întrevederii va avea loc ceremonia de semnare a unor documente comune, după care liderii vor face declarații pentru presă, vor participa la o sesiune foto comune.

Principalul moment al evenimentului va fi semnarea convenției cu privire la statutul Mării Caspice, în jurul căreia se discută din anul 1996.

Problema statutului Mării Caspice a devenit una actuală după destrămarea URSS, când apariția noilor subiecți ai dreptului internațional — Azerbaidjan, Kazahstan și Turkmenistan, a determinat necesitatea delimitării teritoriul mării între cele cinci state. Potrivit serviciului de presă a Kremlinului, negocierile experților și mediatorilor a permis elaborarea unui text echilibrat, care reflectă un echilibru al intereselor tuturor statelor din regiune.

Tagurile:
turkmenistan, azerbaijan, iran, marea caspica, kazahstan, summit, Putin
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei