20:42 07 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.56
  • USD17.31
  • RUB0.24
  • RON4.04
  • UAH0.64
Rusia
Sa primesc un link scurt
35530

Su-57, care este în prezent în faza experimentală, urmează să fie furnizat armatei ruse. O fotografie cu acest avion de luptă versatil de generația a cincea, dotat cu noul său echipament, a fost deja făcută publică.

BUCUREȘTI, 25 aug — Sputnik, Doina Crainic. O imagine cu avionul de luptă rusesc Su-57 de generația a cincea, dotat cu noul său echipament, a apărut pe Internet. Potrivit blogului bmpd, echipamentul este reprezentat de sistemul de vizualizare cu vizor optic 101COM-N conceput pentru detectarea și identificarea țintelor terestre.

​Su-57 este un avion de luptă multifuncțional de a cincea generație, dezvoltat de compania Sukhoi. Este conceput pentru a distruge toate tipurile de ținte aeriene, pe distanțe scurte sau lungi, precum și ținte terestre, prin anihilarea sistemelor de apărare antiaeriană inamice.

Aruncătorul de grenade Balcan
© Sputnik / Евгений Биятов

De asemenea, Su-57 poate fi transformat într-o aeronavă de atac, a declarat într-un interviu pentru televiziunea Zvezda Roman Kondratiev, un pilot de la Sukhoi. Primul zbor al avionului a avut loc în 2010 la Komsomolsk-on-Amur. Primul lot de 12 avioane urmează să fie furnizate armatei ruse în 2019.

Cea de-a treia generație de avioane de luptă Su-57 rusești au fost folosite pe teren în Siria, pentru descoperirea pozițiile de zbor ale avioanelor americane F-22 și F-35. Acestea au fost detectate de radarele ultra-avansate de la bordul aeronavelor rusești.

Tematic

Bolton: Negocierile SUA-Rusia privind soarta START-III, la o etapă incipientă
Țările europene, într-un clasament al nivelului de ură față de Rusia
Putin, la întâlnirea cu Merkel: Rusia este un furnizor de gaze în Europa de încredere
Pompeo a declarat că SUA își doresc relații bune cu Rusia
NATO prezintă Rusia drept principala amenințare la securitate - Video
Tagurile:
generatie, sistem, imagine, avion, internet, Rusia


Știrile Zilei