13:28 20 Iulie 2019
În direct
  • EUR19.75
  • USD17.62
  • RUB0.28
  • RON4.17
  • UAH0.68
Serghei Lavrov

Declarație: Uniunea Europeană nu va rezista fără o integrare eurasiatică

© Sputnik / Evgeny Biyatov
Rusia
Sa primesc un link scurt
132 0 0

Uniunea Europeană nu va putea face față concurenței fără o implicare în procesul integrării eurasiatice, afirmă ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov.

CHIȘINĂU, 3 sep — Sputnik. Uniunea Europeană înțelege tot mai mult că fără o integrare eurasiatică îi va fi greu să facă față concurenței în lumea contemporană, a declarat ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov.

"Noi în Uniunea Economică Eurasiatică (UEE) și în Organizația pentru Cooperare de la Shanghai (OSC) ținem cont de viața reală, încercăm să promovăm acele proiecte care astăzi se cer implimentate. În acest fel, prin metoda pașilor conveniți cu toți participanții, sporim potențialul de integrare ulterioară”, a spus ministrul într-un discurs rostit în fața studenților ai Institutului de Stat pentru Relații Internaționale din Moscova.

"Ne pronunțăm în favoarea implicării în aceste procese a statelor-membre ale UEE, OSC și țărilor ASEAN și menționăm de fiecare dată că sunt deschise porțile și pentru UE, unde, apropo, apar tot mai multe voci care afirmă că Uniunii Europene îi va fi greu să facă față concurenței în lumea contemporană fără o implicare activă a UE în procesele de integrarea eurasiatică, aceasta fiind  în fața unor provocări, cum ar fi utilizarea concurenței neloiale", a adăugat Lavrov.

Tematic

Lavrov a vorbit despre discursul "pro-rus" al lui Macron
Lavrov: Rusia a depus dovezi cu privire la atacul chimic planificat în Idlib
Lavrov, despre riposta la sancțiunile americane - detalii
Lavrov: ONU a interzis în secret unităților sale să restaureze economia siriană
Lavrov, despre progresele privind problema transnistreană
Tagurile:
concurenta, declaratie, lume, ministru, Ministerul rus de Externe, Serghei Lavrov, Uniunea Eurasiatica, Uniunea Europeana, Rusia


Știrile Zilei