20:02 10 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.46
  • USD17.19
  • RUB0.24
  • RON4.02
  • UAH0.64
Rusia
Sa primesc un link scurt
8010

Relațiile dinte Rusia și China în domeniul politic, de securitate și apărare sunt bazate pe încredere, a declarat președintele Federației Ruse, Vladimir Putin.

CHIȘINĂU, 11 sept — Sputnik. ''Știu că dumneavoastră personal acordați o atenție deosebită dezvoltării relațiilor ruso-chineze. Suntem în contact permanent cu dumneavoastră. Sunt bucuros să vă primesc în Rusia'', a declarat Vladimir Putin în cadrul întrevederii cu omologul său chinez Xi Jinping, care a avut loc în marja forumului economic care şi-a început marţi lucrările la Vladivostok (Extremul Orient rus).

Putin a spus că în acest an volumul schimburilor comerciale dinte cele două țări poate să ajungă la 100 de miliarde de dolari. ''Creșterea este de peste 30% în fiecare an'', a spus el, fiind citat de RIA Novosti.

Liderul chinez a menționat, la rândul său, că Beijingul şi Moscova se află în contact permanent. ''Sunt dispus şi astăzi, şi pe viitor să avem un schimb de opinii şi să fim în strânsă coordonare'', a spus Xi Jinping.

Președintele Republicii Populare Chineze participă pentru prima oară la Forumul Economic din Vladivostok. Marți, în cadrul acestei reuniuni a avut întrevederea lui cu Putin.

Tagurile:
bazate, chinei, relatiile, incredere, rusiei, putin


Știrile Zilei